Ako znížiť počet hostí na svadbe, keď ju plánuješ na toto pandemické obdobie?

Ako znížiť počet hostí na svadbe, keď ju plánuješ na toto pandemické obdobie?

Ak máte naplánovanú svadbu ešte do konca tohto roka a vôbec neviete či budete môcť túto udalosť osláviť so všetkými pozvanými svadobnými hosťami, tak verte, že v tom vôbec nie ste samé. Od 1.10 totižto prídu do platnosti nové opatrenia na svadbách v súvislosti s koronavírusom. Páry, ktoré sa plánujú zosobášiť v tomto roku čelia mnohým predpisom a smerniciam, s ktorými sa musia vyrovnať a musia ich zohľadniť.

Niektoré obmedzenia súvisia s nosením rúšok, s meraním teploty, dezinfekciou rúk, predkladaním negatívnych testov na COVID-19 a dokonca v súčasnosti je nariadený aj menší počet ľudí na svadbe. Už žiadne veľké hostiny. Konať sa budú len menšie svadby s počtom hostí do 30. Netreba však zabúdať ani na spoločenský dištanc od stolov a dodržiavanie bezpečných odstupov. Žiaden sociálny kontakt, ako je podávanie rúk či bozkávanie na verejnosti. Naplánovať svadbu v tomto období je veľmi náročné, no čo robiť v prípade, že svadbu už máte naplánovanú a nechcete ju rušiť aby ste neprišli o zálohy? V tom prípade je potrebné pristúpiť k zníženiu počtu hostí na svadbe. Ako teda okresať počet hostí na 30?

Pozri aj: Svadba počas COVID-19: Kreatívne a praktické spôsoby, ako dodržať opatrenia

ako okresať zoznam hostí na svadbu

Zdroj: Shutterstock®

Začnite s tými, bez ktorých si svoju svadbu neviete predstaviť

Určite máte vo svojom živote ľudí, ktorým ste túto veľkú novinu bežali povedať hneď, ako ste začínali s plánovaním. Na nový zoznam hostí napíšte týchto ľudí ako prvých. Určite medzi nimi budú vaši rodičia, krstný rodičia, súrodenci a najlepší kamaráti. Jednoducho sú to tí ľudia, s ktorými ste najčastejšie v kontakte. Uistite sa teda, že v deň svadby vás môžu prísť podporiť a budú vám oporou.

Škrtnite tých, s ktorými nie ste v pravidelnom kontakte

Niektorých hostí na svadbu pozývate len zo slušnosti – pretože sa to od vás očakáva. No s nimi nemusíte vôbec počítať. Ak ich voláte na svoju svadbu len preto, lebo sú členmi vašej rodiny alebo preto, že ste aj vy boli na ich svadbe, tak ich pokojne zo zoznamu vyškrtnite. Ide predovšetkým o bratrancov a sesternice, s ktorými ste sa nevideli aký je rok dlhý, kamaráti zo školy či susedka z tretieho.

Plus 1? Určite nie v tejto dobe!

Býva zvykom, že sa na svadbu pozývajú hostia aj s partnermi (aj v prípade, že nie sú zasnúbení ani zosobášení), a to len preto, aby sa sami na svadbe nenudili. No v tejto dobe to zvážte. Vaši svadobní hostia určite pochopia, že je potrebné obmedziť zoznam hostí a plus jedna osoba naviac by vám okresanie zoznamu určite neuľahčila. Možno sa dané osoby rozhodnú v takom prípade na vašu svadbu neprísť, tak budete mať o starosť menej.

vysielanie svadby cez internet

Zdroj: pinterest.com

Nie je jednoduché okresať zoznam hostí, no aktuálna situácia zatiaľ nepovoľuje veľké veselice, ktoré mali v pláne mnohé nevesty. Avšak, ak aj napriek všetkým opatreniam chcete, aby všetci vaši známi oslávili tento deň spolu s vami, tak zvážte virtuálnu svadbu. To znamená, že v dnešnej dobe moderných technológii a zariadení môžete vašu svadbu vysielať online, vďaka čomu môžete mať všetkých svojich hostí na svadbe a zároveň tak dodržať opatrenia nariadené vládou. Čo myslíte, stojí virtuálna účasť na svadbe za zváženie?

Neprehliadni: Moderná svadobná torta pre moderný pár: Zamiluješ sa do štvorcov?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 07.04.21 20:52

KS
karma
133.00

Prekladali sme svadbu z októbra minulého roka na neurčito, lebo som si nevedela predstaviť malú svadbu. Ale teraz s odstupom času si čoraz viac uvedomujem, že záleží iba na tom že sa máme radi a že si v októbri tohto roku povieme svoje áno bez ohľadu na situáciu :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Svadba
svadobčania

Čo čítajú ostatní