Prepadá ťa zimná depresia? Zatoč so zlou náladou rýchlo a jednoducho!

Prepadá ťa zimná depresia? Zatoč so zlou náladou rýchlo a jednoducho!

Očarenie zo sviatočných chvíľ vytláča realita pracovných povinností a pochmúrne zimné dni v nás niekedy vyvolávajú nepohodu, zlú náladu, negatívne myšlienky. Ak tieto pocity pretrvávajú, môže sa dostaviť smútok až depresia. Stáva sa to aj vám? Ponúkame niekoľko tipov, ako sa opäť dostať do pohody.

Robte veci, ktoré máte radi!

Fotografujete? Vyrábate dekoratívne predmety? Renovujete staré veci a dávate im nový život? Alebo čokoľvek iné, čo vám prináša radosť a dobrý pocit z kreatívnej činnosti. Že na to nemáte čas? Skúste si vyčleniť v rámci týždňa niekoľko hodín len pre seba. A keby ste sa stretli s počiatočným nepochopením členov svojej rodiny, iste rýchlo zistia, že vaša dobrá nálada môže byť benefitom aj pre nich.

Pozri aj: Nestíhaš a si zavalená povinnosťami? Metóda GTD ti pomôže!

ako na depresiu

Zdroj: Shutterstock®

Hýbte sa!

Je jedno, do ktorej vekovej kategórie patríte. Vždy sa dá nájsť druh pohybu, ktorý vám pomôže. Aj keď nie ste športový typ, pravidelné prechádzky alebo aj bicyklovanie na stacionárnom bicykli, počas ktorého počúvate svoju obľúbenú hudbu alebo audioknihu, vyplavuje hormón dobrej nálady. Pocítite uvoľnenie napätia a zlepší sa spánok.

Maznáčik prináša radosť a relax

My, ľudia, sme spoločenské stvorenia a keď sa cítime osamotení, prežívame častejšie pocit smútku. Ak vám chýbajú vzťahy, radosť do života môžu priniesť zvierací maznáčikovia. Tí aktívnejší si vyberú psíka, pohodovejší dávajú prednosť mačkám. Je potvrdené, že hladkanie mačacieho kožúška upravuje  krvný tlak a znižuje hladinu stresového hormónu kortizolu.

boj proti depresii

Zdroj: Shutterstock®

Rozmaznávajte sa a odpočívajte!

Doprajte si občas nejakú radosť. Nemusí to byť drahá kabelka, vaše oči poteší aj kvietok v črepníku, ktorý vám pripomenie, že po zachmúrených dňoch príde rozkvitnutá jar. Nový účes či kvalitná pleťová maska zlepšia vaše sebavedomie a vaša duša pookreje, keď si dožičíte zážitok v podobe divadelného predstavenia či dobrého filmu.

V zimných dňoch s malým množstvom slnečného svetla sa snažte viac odpočívať, umožníte tak svojmu telu, aby sa zregenerovalo, vylúčilo toxické látky. Posilňuje sa tým imunitný systém, ktorý sa môže aktívnejšie podieľať na boji s rôznymi ochoreniami.

A na záver vám chceme pripomenúť, že v našom živote je veľa vecí, za ktoré môžeme byť vďační. Cestou k radostnejšiemu životu je venovať viac pozornosti dobrým veciam ako tým zlým.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní