3-krát recept na krémovú polievku: Zahrejte sa počas sychravých dní!

    • Zdieľaj:
- Chutné krémové polievky
2 z 3

2. Krémová hubová polievka

Potrebujeme: 400 g šampiňónov, 1 väčší zemiak, 1 cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 2 litre vývaru (vody), 1 menšiu mrkvu, 200 ml smotany na varenie, olivový olej, soľ a korenie

Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu so strúčikmi cesnaku osmažíme na olivovom oleji. Potom do hrnca pridáme na polovičky pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný zemiak. Varíme do zmäknutia zemiakov. Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, trochu osolíme a okoreníme. Keď bude zelenina dostatočne mäkká, všetko zmixujeme ponorným mixérom. Do polievky prilejeme smotanu a necháme ďalších 5 minút prevariť. Podľa chuti ešte pridáme soľ a korenie.

Vyskúšajte: TOP zdravé recepty z tofu: Vychutnajte si ho 3-krát inak!

Zdroj: Shutterstock®

2 z 3