- Chutné krémové polievky
2 z 3
2. Krémová hubová polievka
Potrebujeme: 400 g šampiňónov, 1 väčší zemiak, 1 cibuľu, 1 – 2 strúčiky cesnaku, 2 litre vývaru (vody), 1 menšiu mrkvu, 200 ml smotany na varenie, olivový olej, soľ a korenie
Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu so strúčikmi cesnaku osmažíme na olivovom oleji. Potom do hrnca pridáme na polovičky pokrájané šampiňóny a na kocky nakrájaný zemiak. Varíme do zmäknutia zemiakov. Potom pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, trochu osolíme a okoreníme. Keď bude zelenina dostatočne mäkká, všetko zmixujeme ponorným mixérom. Do polievky prilejeme smotanu a necháme ďalších 5 minút prevariť. Podľa chuti ešte pridáme soľ a korenie.
Vyskúšajte: TOP zdravé recepty z tofu: Vychutnajte si ho 3-krát inak!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy