- Chutné krémové polievky
3 z 3
3. Krém z červenej šošovice
Potrebujeme: 1 hrnček červenej šošovice, 3 stredne veľké mrkvy, 1 menší zemiak, 1 stredne veľkú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1,5 litra vývaru (vody), soľ a korenie, olivový olej, 1 ČL rasce
Postup: Ako prvé si v hrnci na oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu so strúčikmi cesnaku. Potom pridáme pokrájanú mrkvu aj zemiak, chvíľu opražíme a zalejeme vývarom. Necháme variť, kým zelenina zmäkne. Potom prisypeme červenú šošovicu. Keď je šošovica za pár minút mäkká, všetko rozmixujeme ponorným mixérom a dochutíme rascou, soľou a korením, prípadne inými bylinkami. Hodí sa kurkuma, kari korenie alebo aj chilli.
Vyskúšajte: Tip na výživný obed: Čo tak skúsiť paradajky plnené mletým mäsom?
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy