Kokosovo-banánová pšenová kaša
Potrebujeme: 40 g pšena, 250 ml vody, 1 PL mletých ľanových semienok, 25 g strúhaného kokosu, 1 zrelší banán, 100 ml mlieka (napr. rastlinného)
Postup: Pšeno opláchneme pod tečúcou vodou a dáme ho do hrnca s požadovaným množstvom vody. Varíme domäkka asi 15 minút. Následne vmiešame kokos, ľanové semienka a rozpučený banán. Zalejeme mliekom a poriadne premiešame. Odstavíme z ohňa. Kašu môžeme ozdobiť ingredienciami podľa chuti, napríklad ovocím, kúskami horkej čokolády či kokosovými plátkami.
Odporúčame: Rýchly recept na ratatouille: Tejto francúzskej pochúťke neodoláte!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy