Avokádovo-hrášková nátierka
Potrebujeme: 1 avokádo, 150 g zeleného hrášku, 2 strúčiky cesnaku, 3 PL gréckeho jogurtu, 1/2 citróna, soľ, korenie, med, olivový olej
Postup: Ako prvé si uvaríme hrášok na pare. Keď zmäkne, necháme ho vychladnúť. Zrelé avokádo vydlabeme do misky. Pridáme k nemu uvarený hrášok, šťavu z polovice citróna, prelisovaný cesnak, jogurt a trochu olivového oleja. Všetko dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Dochutíme soľou a korením, prípadne aj malou troškou medu. Premiešame a podávame s čerstvým pečivom či hriankami.
Odporúčame: Zdravé maškrtenie: Skúste recept na bábovku z ovsených vločiek!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy