- Zdravé nátierky
3 z 3
Cviklová nátierka
Potrebujeme: 2 menšie cvikly, 200 g jemného tvarohu, 1 PL kyslej smotany (alebo jogurtu), 1 PL citrónovej šťavy, soľ a korenie, olivový olej
Postup: Cviklu si najskôr očistíme, nakrájame na hrubšie kolieska a poukladáme ich na plech, zľahka ešte pokvapkáme olivovým olejom. Pri teplote 180 °C pečieme zeleninu do zmäknutia. Upečenú cviklu rozmixujeme v mixéri. K zmesi pridáme aj tvaroh, smotanu (alebo jogurt), citrónovú šťavu. Poriadne premiešame a dochutíme soľou a korením. Môžeme podávať na chrumkavom domácom pečive či toaste posypané nasekanou jarnou cibuľkou alebo pažítkou.
Odporúčame: Rýchly recept na ratatouille: Tejto francúzskej pochúťke neodoláte!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy