Ako si vyrobiť zázvorové cukríky? Tento recept musíš poznať!

Ako si vyrobiť zázvorové cukríky? Tento recept musíš poznať!

    • Zdieľaj:
  • 3

Zázvor, inak povedané aj ďumbier, obľubujeme a používame najmä počas jesene a zimy, keďže jeho liečivé účinky pomáhajú pri prechladnutí, bolesti hrdla či angíne. Možno ste nevedeli, ale účinné látky obsiahnuté v zázvore preukázateľne pôsobia aj proti iným ochoreniam, napríklad vysokému cholesterolu, zápalom, osteoartritíde, rakovine, migréne, obezite,  vysokému krvnému cukru, nevoľnosti, bolestiam a opuchom. Pokiaľ máte radi pikantnú chuť a exotický nádych zázvoru, istotne si ho doprajete predovšetkým vo forme čaju. Nie je to však jediný spôsob, akým môžete využiť jeho liečivé vlastnosti. Čo tak vyskúšať zdravú sladkosť, žuvacie zázvorové cukríky?

Zaujme ťa: Ako vykúzliť čaro Vianoc? Skús tieto tradičné sviatočné koreniny!

liečivé zazvorové cukríky

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Na výrobu zázvorových cukríkov budete potrebovať:

  • 3 polievkové lyžice postrúhaného zázvoru
  • 0,5 dcl medu
  • 10 mäkkých datlí
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 čajovej lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 čajovú lyžičku kokosového oleja
  • 1 čajovú lyžičku mandľového masla
  • 1 polievkovú lyžicu kokosového cukru v prášku
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • 5 kvapiek tekutej stévie
cukríky zo zázvoru

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

V prvom rade si všetky pripravené suroviny rozmixujte prostredníctvom kuchynského robota. Mixovanie treba občas zastaviť, aby ste mohli zoškrabať zo stien nádoby prilepené suroviny. Mixujte dovtedy, kým sa celý objem nepremení na jemnú hmotu.

Hmotu prelejte do misky vystlanej pergamenovým papierom na cesto a vložte to na 1 až 3 hodiny do mrazničky. Zmrznuté cesto vyformujte do želaného tvaru, napríklad do valčekov a tie pokrájate na cukríky. Vyskúšať, samozrejme, môžete aj menej klasické tvary.

Cukríky preložte do nádoby s vrchnákom, ktorú treba vystlať pergamenovým papierom. Nádobu uzavrite a uskladňujte v mrazničke, aby boli cukríky vždy čerstvé a udržali si tvar. Keďže neobsahujú žiadne konzervačné látky, mali by ste si vždy vybrať len množstvo, ktoré v krátkej dobe skonzumujete. Zoberte si pár cukríkov so sebou napríklad aj v prípade, ak vám býva zle pri cestovaní v aute či autobuse.

Pozri aj: Neznášaš laktózu? Tak potom neprehliadni recept na maslo ghee!


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

viktor labakann 16.12.18 11:29

karma
85.00

Dobrý nápad, vyskúšam. Ale je tam jedno, ale. Sú tam veci ktoré sa nepoužívajú bežne, aká by bola náhrada? Lepšie povedané, môže byť aj náhrada?

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 31.12.18 11:04

DB
karma
117.00

zaujímavé cukríky

  • 0
Odpovedať

No Mag 07.01.19 00:52

NM
karma
-1.00

Urobil som to presne podla receptu, ale vznikla mi hneda masa, ktora nedokazala poriadne stvrdnut v mraznicke. Cukriky na obrazku urcite nie su podla tohto receptu.

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní