- Galéria
2 z 5
Cukinové hranolky
Klasické hranolky, čo i len domáce, sú až príliš uhľohydrátové, keďže ide o zemiaky. Zdravšou alternatívou sú cuketové hranolky, ktoré pripravíte hneď a zaraz. Dve cukiny si narežte na rovnomerné kusy v tvare hranoliek. Každú jednu namočte najprv do roztrepaného vajíčka, potom do nastrúhaného parmezánu premiešaného so sušeným cesnakom. Obalené cukiny ukladajte na plech s papierom na pečenie a dajte ich do rúry rozohriatej na 220 stupňov asi na 25 minút, pričom ich v polovici pečenia otočte. Podávajte s dresingom z majonézy zmiešanej s trochou citrónovej šťavy, nasekanou petržlenovou vňaťou a prelisovaným strúčikom cesnaku, dresing dochuťte soľou a korením.
Zdroj: Pinterest
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy