Tofu mnohí milujú, iní zatracujú. Zatiaľ, čo niektorí výživoví poradcovia a odborníci naň nedajú dopustiť ani pre jeho nutričný profil, niektorým až tak nevonia dokonca ani z tohto hľadiska. Pravdou však je, že sa v hojnom množstve využíva ako náhrada mäsa vo vegetariánskych a vegánskych receptoch. Ako pripraviť tofu tak, aby chutilo aj mäsožravcom?
Produkt zo sóje
Azda i milovníci mäsa vedia, čo tofu je. Vyrába sa zo sóje a veľmi populárne je v ázijskej gastronómii, kde ho pripravujú naozaj na mnoho spôsobov. Tofu obsahuje bohaté množstvo bielkovín a deväť dôležitých aminokyselín.
Okrem toho je dobrým rastlinným zdrojom minerálov ako železo, mangán či fosfor, obsahuje však aj dostatočné množstvo horčíka, zinku či vitamínu B1. Niektorí síce tvrdia, že nemá žiadnu chuť, našťastie sa však dá veľmi dobre a najmä jednoducho dochutiť, o čom vás presvedčia aj tri recepty z tofu v našej galérii.
Odporúčame: Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať!