RECEPT na smoothie pre diabetikov: Priprav si ho 3x inak!

RECEPT na smoothie pre diabetikov: Priprav si ho 3x inak!

Diabetes je chronické ochorenie, ktoré súvisí s nedostatočnou produkciou inzulínu pankreasom či neschopnosťou organizmu spotrebúvať inzulín, ktorý pankreas vyprodukoval. Určite dobre viete, že inzulín je hormón regulujúci hladinu cukru v krvi, a teda je pre život nesmierne dôležitý. Práve cukrovkári, ako sa diabetikom často hovorí, sú náchylní na vážne ochorenia, ktoré často vedú až k tomu najhoršiemu koncu – predčasnému úmrtiu. Keďže by si pacienti s cukrovkou mali dávať pozor na to, čo jedia, pripravili sme pre nich zoznam troch receptov na smoothie pre diabetikov, ktoré si môžu dopriať takpovediac bez výčitiek.

Počet cukrovkárov narastá

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) počet pacientov s diabetom na svete rastie enormnou rýchlosťou. Zatiaľ čo v roku 1980 bolo diabetických pacientov 108 miliónov, v roku 2014 bolo toto číslo na úrovni až 422 miliónov. Diabetes pritom výrazne zvyšuje krivku úmrtnosti. Aj to je dôvod na to, aby sa o seba cukrovkári viac starali a nedostavili sa tak nepríjemné komplikácie cukrovky. Mali by v prvom rade zdravo žiť, a to sa týka aj stravy, ktorú prijímajú.

Pozri aj: Hitom leta 2020 sú nealko koktaily – prinášame vám 4 osviežujúce recepty

recept na diabetické smoothies

Zdroj: Shutterstock®

Recepty na diabetické smoothie

Každý diabetik vie, že strava pri cukrovke by mala byť iná než bežná, ktorá je v poriadku pre zdravého človeka. Ak máte diabetes, mali by ste sa vyhýbať alkoholu a tabaku, mali by ste sa aj zdravo stravovať a odopierať si pre vás nebezpečné cukry a nasýtené tuky. Ak vám došla inšpirácia, prinášame vám tri recepty na diabetické smoothie, ktoré si zamilujete.

- Diabetické smoothie 3x inak
1 z 3

Smoothie z bobúľ

Smoothie s nízkym glykemickým indexom z bobuľovitého ovocia podľa Helyn‘s Kitchen je jednoduchá a vynikajúca pochúťka.

Ingrediencie:

  • 150 g mrazených čučoriedok
  • 150 g mrazených černíc
  • 150 g mrazených malín
  • za menšiu hrsť mrazených kúskov manga
  • 250 ml nesladenej kokosovej vody
  • 3 listy kelu
  • 2 lyžice mletých ľanových semienok

Postup prípravy: Všetky ingrediencie spolu zmixujte dohladka a podávajte.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní