- Recepty z lososa
3 z 3
Lososové rizoto
Potrebujeme: 300 g lososa, 250 g ryže arborio, 1 menší pór, 1 menšiu cibuľu, 150 g mrazeného hrášku (prípadne v kombinácii s mrkvou), 30 g masla (voliteľné), 1 PL olivového oleja, soľ a korenie, citrón, petržlenovú vňať
Postup: Lososa očistíme od kože, nakrájame ho na menšie kúsky a uvaríme ho vo vode (cca 15 až 20 minút). Uvareného lososa necháme vychladnúť, vodu odložíme nabok, pretože ju budeme neskôr potrebovať. Na panvici si na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku aj na kolieska nakrájaný pór. Pridáme mrazenú zeleninu a dusíme do jej zmäknutia. Následne pridáme ryžu a chvíľu smažíme. Potom začneme postupne prilievať vývar z lososa. Premiešavame, podľa potreby pridáme soľ a korenie. Vodu pridávame, kým nie je ryža mäkká. K hotovej ryži a zelenine primiešame maslo a natrhané kúsky lososa. Pokvapkáme šťavou z citróna, dôkladne premiešame a môžeme odstaviť z ohňa. Podávať môžeme posypané petržlenovou vňaťou.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy