Omáčka z Hokkaido tekvice
Ingrediencie: 250 – 300 g cestovín (celozrnné, strukovinové), 1/2 tekvice Hokkaido, 2 veľké paradajky, 1 väčšia cibuľa, olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, soľ a korenie, mozzarella na posypanie
Postup: Vybrané cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pripravíme si menší pekáč či nádobu na zapekanie. Do nádoby poukladáme na menšie kusy nakrájanú tekvicu, na polovičky nakrájané paradajky, na hrubšie pláty pokrájanú cibuľu a strúčiky cesnaku. Pokvapkáme olivovým olejom, trochu osolíme a okoreníme. Dáme do rúry piecť na asi 40 minút pri teplote 180 °C. Keď je tekvica a ostatok zeleniny mäkký, presunieme ho do hrnca a rozmixujeme ponorným mixérom. Primiešame cestoviny a pred podávaním posypeme mozzarellou.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy