- Recepty na zeleninové fašírky
2 z 3
Brokolicové fašírky
Potrebujeme: 500 g brokolice, 1 vajce, 5 až 6 PL ovsených vločiek, 100 g strúhanej mozzarelly, 4 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 3 ČL majoránky, olivový olej
Postup: Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme ju vo vode domäkka. Zeleninu potom v miske popučíme a pridáme vajce, vločky, mozzarellu, pretlačené strúčiky cesnaku, soľ, korenie, majoránku, prípadne ďalšie bylinky či koreniny. Všetko dôkladne vymiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Rovnako ich pokvapkáme olivovým olejom a pečieme pri teplote 180 °C z jednej strany 20 minút, a potom aj z druhej strany podľa potreby 15 až 20 minút. Fašírky môžeme pred pečením podľa chuti aj obaliť v celozrnnej strúhanke.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy