TOP recepty na zeleninové fašírky – 5 verzií, ktoré si zamilujete!

    • Zdieľaj:
- Recepty na zeleninové fašírky
3 z 3

Hokkaido fašírky

Potrebujeme: 1/2 tekvice Hokkaido, 250 g ovsených vločiek, 500 ml vody, 1 vajce, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, olivový olej

Postup: Ako prvé si vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu, ktorú následne necháme ochladnúť. Cibuľku nakrájame nadrobno a osmažíme na troche olivového oleja. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhame a pridáme k cibuli spolu s pretlačenými strúčikmi cesnaku. Trochu podusíme a necháme ochladnúť. Následne tekvicovú a vločkovú zmes dôkladne premiešame, pridáme jedno vajíčko a necháme postáť aspoň hodinu. Zo zmesi tvarujeme fašírky a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie. Pokvapkáme ich olivovým olejom a pečieme asi 40 minút pri teplote 200 °C. Počas pečenia ich otočíme. 

Skúste aj: TOP zdravé recepty z avokáda: Skúsite polievku či chutné muffiny?

Zdroj: Shutterstock®

3 z 3