- Recepty na zeleninové hranolčeky
1 z 4
Mrkvové hranolčeky
Potrebujeme: 500 g mrkvy, 4 PL olivového oleja, bylinkovú soľ, mleté čierne korenie
Postup: Pre recept zvolíme pekné väčšie mrkvy. Očistíme ich a nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky. V miske k nim pridáme olivový olej, podľa chuti pridáme trochu čierneho korenia, bylinkovej soli a dôkladne premiešame. Hranolčeky rozmiestnime na plech s papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C asi 25 až 30 minút. Podľa chuti podávame ako prílohu, alebo samostatne s dresingom z bieleho jogurtu. K jogurtu stačí primiešať pretlačený strúčik cesnaku a nasekanú petržlenovú vňať.
Skúste aj: TOP recepty na zdravé cestoviny: Musíte ich skúsiť všetky!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy