TOP recepty na zeleninové hranolčeky: Skúsite mrkvové či zelerové?

    • Zdieľaj:
- Recepty na zeleninové hranolčeky
2 z 4

Zelerové hranolčeky

Potrebujeme: 1 väčší zeler, 5 PL olivového oleja, 1 PL mletej červenej papriky, 1 – 2 ČL sušeného cesnaku, soľ 

Postup: Zeler ošúpeme a nakrájame ho na asi 1 cm hrubé pláty, ktoré následne nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky. V miske pridáme k hranolčekom olej a premiešame. Následne pridáme aj mletú papriku, sušený cesnak a podľa chuti soľ. Hranolčeky poukladáme na plech veľa seba a pečieme pri teplote 220 °C z jednej strany 20 minút. Následne ich otočíme a pečieme z druhej strany ďalších 20 minút. Po upečení môžeme podávať, napríklad ako prílohu k mäsu. 

Zdroj: Shutterstock®

2 z 4