- Recepty na zeleninové hranolčeky
2 z 4
Zelerové hranolčeky
Potrebujeme: 1 väčší zeler, 5 PL olivového oleja, 1 PL mletej červenej papriky, 1 – 2 ČL sušeného cesnaku, soľ
Postup: Zeler ošúpeme a nakrájame ho na asi 1 cm hrubé pláty, ktoré následne nakrájame na približne rovnako veľké hranolčeky. V miske pridáme k hranolčekom olej a premiešame. Následne pridáme aj mletú papriku, sušený cesnak a podľa chuti soľ. Hranolčeky poukladáme na plech veľa seba a pečieme pri teplote 220 °C z jednej strany 20 minút. Následne ich otočíme a pečieme z druhej strany ďalších 20 minút. Po upečení môžeme podávať, napríklad ako prílohu k mäsu.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy