- Recepty na zeleninové hranolčeky
4 z 4
Hranolčeky z tekvice Hokkaido
Potrebujeme: 1 stredne veľkú tekvicu Hokkaido, 4 PL olivového oleja, soľ, korenie, 1/4 ČL mletej rasce, podľa chuti mletý rozmarín alebo tymian
Postup: Tekvicu vydlabeme, šúpanie nie je potrebné. Následne ju pokrájame na menšie hranolčeky. K hranolčekom pridáme olivový olej, mletú rascu a podľa chuti soľ, korenie a sušené bylinky. Poriadne premiešame a porozmiestňujeme na plech s papierom na pečenie. Dáme piecť do rúry na asi 30 až 40 minút pri teplote 180 °C. Po upečení podávame ľubovoľným spôsobom.
Skúste aj: Neviete, čo pripraviť na raňajky? Skúste zdravé jablkové lievance!
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy