TOP recepty z tekvíc: Aké dobroty pripraviť z rôznych druhov tekvíc?

    • Zdieľaj:
- Recepty z tekvice
2 z 4

Rizoto z maslovej tekvice

Potrebujeme: 1/2 maslovej tekvice, 2 menšie cibule, 2 strúčiky cesnaku, 300 g ryže Arborio, 0,5 – 1 l zeleninového vývaru, 2 PL masla, olivový olej, soľ, korenie, 80 ml smotany

Postup: Tekvicu umyjeme, ošúpeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zakrátko k nej pridáme i nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku. Potom pridáme tekvicu a pražíme 5 minút. Následne nasypeme k tekvici ryžu. Postupne začneme prilievať vývar, pričom zmes neustále miešame. Vždy keď v rizote chýba vývar, trochu prilejeme a medzitým skúšame, či ryža zmäkla. Keď ryža dostatočne zmäkne, pridáme smotanu a maslo. Dobre premiešame a dochutíme soľou a korením. Podávať môžeme s čerstvým rozmarínom a parmezánom. Pre jedinečnú chuť môžeme do rizota počas varenia pridať 3 PL kokosového mlieka.

Odporúčame: Viete, prečo piť kokosovú vodu? Tu je TOP 7 jej osvedčených účinkov!

Zdroj: Shutterstock®

2 z 4