TOP zdravé recepty z tofu: Vychutnajte si ho 3-krát inak!

    • Zdieľaj:
- Tofu 3-krát inak
2 z 3

2. Medovo-sezamové tofu

Potrebujeme: 1 blok bieleho tofu, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL drveného chilli, 3 PL medu, 1/2 ČL morskej soli, trochu čierneho korenie, 1 PL ryžového octu, 1 ČL sezamového oleja, 2 ČL kukuričného škrobu, 2 PL sezamových semienok, jarná cibuľka

Postup: V miske zmiešame sójovú omáčku, chilli, med, soľ a korenie, ryžový ocot a sezamový olej. Z tofu poriadne vytlačíme šťavu a nakrájame ho na väčšie kocky. Tie pridáme do pripravenej marinády a necháme odležať aspoň 15 až 20 minút. Potom tofu poukladáme v jednej vrstve na plech, ktorý sme trochu potreli olivovým olejom a dáme piecť pri teplote 180 °C asi na 30 minút. Počas pečenia otáčame, aby sa z každej strany spravila chrumkavá kôrka. Do misky od marinády pridáme ešte 1 PL sójovej omáčky aj medu, taktiež kukuričný škrob. Marinádu vylejeme na panvicu, pridáme upečené tofu a poriadne premiešame, aby sa tofu obalilo. Privedieme omáčku k varu a keď zhustne, odstavíme ju z ohňa. Tofu v medovej omáčke posypeme sezamom a nakrájanou cibuľkou. Podávame s ryžou.

 

Zdroj: Shutterstock®

2 z 3