- Tofu 3-krát inak
3 z 3
3. Tofu s balzamikovým octom a bylinkami
Potrebujeme: 1 blok bieleho tofu, 1/4 šálky balzamikového octu, 2 PL javorového syrupu, 1 PL jablčného octu, 1 ČL sušených talianskych byliniek, 3 PL nadrobo nasekaných strúčikov cesnaku, 1 PL olivového oleja, soľ a korenie
Postup: Ako prvé najskôr opäť vytlačíme z tofu prebytočné tekutiny. V malej miske zmiešame balzamikový ocot, javorový sirup, cesnak, talianske korenie a jablčný ocot. Tofu nakrájame na menšie kocky a naložíme do marinády. Necháme odstáť asi 30 minút. Potom si na panvici rozohrejeme olej a z každej strany opečieme tofu. Potom plameň úplne znížime, pridáme zvyšnú marinádu a za stáleho miešania počkáme, kým sa úplne odparí. Dochutíme soľou a korením. Podľa chuti zvolíme prílohu a môžeme podávať.
Odporúčame: Tip na výživný obed: Čo tak skúsiť paradajky plnené mletým mäsom?
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy