Vau, toto sú ľudia so zaujímavými rekordmi! V čom sú INÍ a VÝNIMOČNÍ?

Vau, toto sú ľudia so zaujímavými rekordmi! V čom sú INÍ a VÝNIMOČNÍ?
  • 16.01.2021
  • Michaela Kožáková

Všetci nie sme na vlas rovnakí. Líšime sa farbou vlasov, hmotnosťou, výškou, inteligenciou či svojím charakterom. Aké by to predsa bolo, ak by sme neboli rozdielni. Viete si to predstaviť? Ako by sme si vyberali svojich partnerov a ako by sme sa medzi sebou navzájom rozpoznávali?

Niektorí ľudia sú však výrazne viac odlišní ako my, bežní. Môžu sa pochváliť jedinečným talentom či určitou fyzickou vlastnosťou, ktorá im dokonca vyslúžila i zápis v Guinessovej knihe rekordov. A niektoré sú naozaj zaujímavé. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Neprehliadni: Ako sa zbaviť negatívnych myšlienok? Toto pomáha!

Na výške nezáleží

Zdroj: pinterest.com

Na výške (ne)záleží

Väčšinou do manželstva vstupujeme s partnerom, s ktorým máme niečo spoločné – koníčky, vlastnosti, názory. Tieto dva páry, okrem iného, spája i výška. Najnižší manželský pár na planéte tvoria Brazílčania Paulo Gabriel da Silva Barros a Katyucia Lie Hoshino, ktorých spoločná výška nepresahuje 190 centimetrov. Paulo meria 90,28 cm a Katyucia 91,13 cm. Pár sa zosobášil 17. septembra 2016.

Najvyššou manželskou dvojicou na svete sú Číňania Sun Mingming a Xu Yan. Sun meria 236,17 cm a jeho manželka 187,3. Zosobášili sa v čínskom Pekingu 4. augusta 2013.

Najväčší a najdlhší

Zdroj: pinterest.com

Najväčší, najdlhší, najširšie

Najväčšie chodidlá majú dĺžku 40,55 cm (pravá noha) a 40,47 cm (ľavá noha). Patria Venezuelčanovi Jeisonovi Orlandovi Rodriguezovi Hernándezovi. Jeison Rodriguez žije v Maracay so svojou rodinou. Tento 22-ročný mladík si musí dávať vyrábať topánky na mieru. 

Najdlhším nosom na svete sa môže pochváliť Turek Mehmet Özyürek. Jeho nos meria od koreňa až po koniec 8,8 centimetra. A zase najširšie ústa merajú 17 cm a patria Angolčanovi Francisco Domingo Joaquim „Chiquinho“. Príroda dokáže niekedy naozaj prekvapiť. 

Koža

Zdroj: pinterest.com

Najtalentovanejší?

Najväčšie diery alebo tunely v ušných lalokoch má Američan Kalawelo Kaiwi. Ich priemer je 10,5 centimetra. Údajne však väčšie otvory v ušiach má tatérka a umelkyňa Kala. Majú priemer čajovej šálky a sú dosť veľké na to, aby sa do nich zmestila zaťatá päsť.

Angličan Garry Turner je schopný natiahnuť pokožku svojho žalúdka do dĺžky 15,8 cm v dôsledku zriedkavého zdravotného stavu nazývaného Ehlers-Danlosov syndróm. Jedná sa o poruchu spojivových tkanív ovplyvňujúcich pokožku, väzy a vnútorné orgány. Toto ochorenie  je spôsobené porušenou tvorbou kolagénu, ktorý spevňuje pokožku a určuje jej pružnosť, čo vedie okrem iného k jej uvoľneniu a hypermobilite kĺbov. V závažnejších prípadoch môže spôsobiť fatálne zrútenie alebo prasknutiu ciev.

Ďalší ľudia so zaujímavými rekordmi:

  • Všetky štyri deti Maria a Angie Gaulina sa narodili so zriedkavým genetickým ochorením, s okulokutánnym albinizmom. 
  • Najvyšším žijúcim mužom je Turek Sultan Kösen, ktorý meria 251 centimetrov.
  • Najmenšou ženou (mobilnou) je Indka Jyoti Amge, ktorá meria 62,8 centimetra.
  • Najťažším mužským kulturistom je Talian Daniele Seccarecci, ktorého súťažná hmotnosť je 135 kilogramov. Normálne váži 150 kilogramov.
  • Najťažšie trojčatá pri narodení sa narodili v Amerike s celkovou hmotnosťou 10,33 kilogramov. 
  • Najstaršou ženskou kulturistkou je E. Wilma Conner, ktorá sa narodila 9. mája 1935. Naposledy sa zúčastnila súťaže v roku 2011. 
  • Najviac prstov na rukách a nohách, až 28, má Ind Devendra Sutharovi. 

Pozri aj: Nigella sativa: Poznáte slávnu koreninu z hrobky Tutanchamóna?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní