Správna starostlivosť o bluetoothové slúchadlá: Ako im neodzvoniť?

Správna starostlivosť o bluetoothové slúchadlá: Ako im neodzvoniť?

Zdá sa, že súčasnou mániou sa vo svete elektroniky stávajú bluetoothové slúchadlá. To sú tie, ktoré nefungujú cez kábel, ale cez Bluetooth. Sú bezdrôtové, teda i oveľa praktickejšie a jednoduchšie na použitie. Možno ste takéto slúchadlá dostali pod stromček a možno ste si do nich zainvestovali sami... Ako ste sa k nim dostali však nemení nič na tom, že sa o ne treba veľmi dobre starať, aby fungovali správne a slúžili vám čo najdlhší čas. 

Vplyv na kvalitu zvuku

Prečo vlastne bezdrôtové slúchadlá pravidelne čistiť? Nahromadený ušný maz či iné nečistoty môžu výrazne ovplyvniť kvalitu zvuku, no môže im aj oveľa skôr odzvoniť, teda špina má vplyv i na životnosť vášho nového technologického prírastku. A aby toho nebolo málo, čistiť musíte i nabíjací obal, do ktorého si slúchadlá odkladáte po každom použití. Ako na to?

Inšpiruj sa: Aký je význam molybdénu pre naše telo a ako ho dopĺňať?

najlepšie bluetooth slúchadlá

Zdroj: Shutterstock®

Čistenie bezdrôtových slúchadiel

Začnime so samotnými bezdrôtovými slúchadlami, pričom reč je skôr o tých, ktoré si dávate priamo dovnútra ucha. Sú totiž oveľa náchylnejšie na zašpinenie, a to pre priamy kontakt s ušným mazom. Na oblasť mikrofónu a reproduktorov (mriežok) si vezmite čistú vatovú tyčinku, ktorou po týchto miestach veľmi jemne prejdite. Na ostatok slúchadiel si vezmite čistú handričku a mierne ju navlhčite vo vode (v prípade, že ide o silnú nečistotu, použite izopropyl alkohol). Následne slúchadlá vytrite dosucha, hoci aj s papierovou vreckovkou alebo handričkou, ktorá nezanecháva vlákna.

Poďme na nabíjací obal, v ktorom bluetoothové slúchadlá nosí azda každý, inak by im chýbala „šťava“. Najprv nabíjačku pretrite so suchou handričkou, ktorá nepúšťa vlákna. Aj na zaschnuté škvrny na nabíjačke môžete použiť trocha alkoholu, no vždy nabíjačku vytrite dosucha. Okrem nabíjačky vyčistite aj nabíjací kábel, na ktorý použite čistú mäkkú kefku na zuby. Do nabíjacieho otvoru nič nevkladajte, aby sa neporušili konektory.

Čo nikdy nerobiť?

Pri čistení slúchadiel bez kábla by mal byť absolútnym tabu akýkoľvek priamy kontakt s vodou. V žiadnom prípade by ste slúchadlá nemali používať, pokiaľ sú ešte vlhké od čistenia a mali by ste počkať, až kým úplne nevyschnú. Slúchadlá ani nabíjačku nečistite žiadnymi ostrými predmetmi, takže ak ste doposiaľ nečistoty odstraňovali pomocou dreveného špáradla, okamžite s tým prestaňte.

Vyskúšaj: Ako používať reč tela a aké je tajomstvo neverbálnej komunikácie?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní