Čokoláda na svadbe: Rezy, čokofontána a výnimočné detaily

Čokoláda na svadbe: Rezy, čokofontána a výnimočné detaily

Hoci čokoláda nepatrí medzi svetové svadobné trendy, jej využitie na svadobnej hostine máva mnoho očarujúcich a výnimočne chutných podôb. Čokoládové rezy, košíčky, fontána s čokoládou a množstvo ďalších tipov na jej využitie znamená pre milovníkov čokolády jediné – smelo do toho!

Čokoládu milujú malí aj veľkí. Krásne sa rozplýva na jazyku, je mimoriadne tvárna a výborne jej to ladí s bobuľovým ovocím a orieškami. Kvalitná čokoláda s obsahom minimálne 70 % kakaa pôsobí ako prírodné antidepresívum a afrodiziakum. Pripisujú sa jej viaceré pozitívne účinky na zdravie. Po jej konzumácii sa cítime príjemne a takmer okamžite pokojnejšie. Jednou z príčin je zaujímavá koncentrácia zlúčenín, ktoré podnecujú uvoľňovanie serotonínu, hormónu šťastia. Ak teda chcete, aby sa hostia cítili na vašej svadbe príjemne a bez napätia, stavte na čokoládové dezerty a pochúťky, pri ktorých máte istotu, že nezostanú bez povšimnutia.

čokoládové cake pops

Zdroj: Shutterstock®

Čokoládové oznámenie – luxusné, štýlové a neopozerané

Váš výnimočný deň si priam pýta výnimočné oznámenie. To môžete poňať v netradičnom čokoládovom prevedení. Ako si vôbec čokoládové svadobné oznámenie predstaviť? Tablička kvalitnej čokolády je zabalená v lesklom obale a na hlavnom prebale je text vášho svadobného oznámenia so všetkým, čo k nemu patrí. Pozor však, aby sa vám pri roznášaní nezačali v aute topiť. V podobnom duchu sa dajú neskôr vyrobiť aj tematicky a farebne zladené menovky pre hostí, ktoré rozložíte na stoly.

Čokoládové rezy – tradičná voľba v modernom šate

Čokoláda, respektíve kakao, je súčasťou mnohých obľúbených čokoládových rezov a dezertov. Najčastejšie sa nachádza v poleve, plnkách a tiež v samotnom korpuse. Ak hľadáte zaujímavé tipy na farebne tmavšie zákusky, ktoré pri servírovaní vytvoria atraktívny kontrast so svetlými a ovocnými dezertami, potom vyskúšajte spojenie s nugátom, orechmi, višňami, kokosom alebo šľahačkou. Veľkým lákadlom sú aj takéto čokoládové cupcaky plnené lahodnými krémami s krásnym zdobením, ktoré priam lákajú k ochutnaniu.

čokoládová fontána

Zdroj: Shutterstock®

Čokoládová fontána – lákadlo pre milovníkov sladkého

Čokoládová fontána si dokáže hneď po svadobnej torte ukradnúť druhé miesto v pozornosti a má takmer vždy veľký úspech. Je výrazná, obklopená drobným ovocím, penovými cukríkmi a predovšetkým najmenší hostia sa nevedia dočkať, kedy bude konečne spustená. Akonáhle začne lahodná rozpustená čokoláda pretekať cez okraje, okamžite sa okolo nej vytvorí zástup čakateľov. Ak vás láka mať takéto spestrenie na svojej svadbe, prenajmite si kvalitnejšiu gastrofontánu, ktorá vydrží viachodinový rovnomerný hod. Lacné prístroje sa totiž už po dvoch hodinách vypínajú z dôvodu prehriatia a zábava s čokoládou predčasne končí.

Čokoládový bar – ideálne pre objavovateľov

Originalita na svadbe môže mať veľa čarovných podôb. Práve tieto detaily si vaši hostia budú pamätať dlhé roky. Čo tak prekvapiť svadobným čokoládovým barom? Ponúkne jedinečnú príležitosť ochutnať zaujímavé druhy čokolád z celého sveta, čokoládové pralinky a na jazyku sa rozplývajúce čokoládové lízatka. Ak máte v úmysle ladiť svadobnú výzdobu do tmavšej hnedej s prvkami zlatej alebo tyrkysovej, toto čokoládové miesto dokonale podčiarkne luxusnú atmosféru vašej svadby a okamžite si získa záujem svadobčanov.

Svadobné čokoládky – milé poďakovanie pre hostí

V súvislosti s mini svadobnými darčekmi pre hostí sa názory rôznia. Niektoré novomanželské páry ich považujú za zbytočnosť, iní za gesto, ako svojich hostí obdarovať milou drobnosťou a pamiatkou na ich veľký deň. Čo sa dá pokaziť svadobnými čokoládkami? V princípe vôbec nič. Roztomilé čokoládové srdiečka, dukátiky alebo personalizované tabličky s menami a dátumom dávajú jasne najavo, že vám záleží na detailoch a spokojnosti vašich hostí. Spestria svadobný stôl a ukážu, že vaša láska je rovnako sladká ako čokoláda.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní