Svadobné fotografie a video: Zvládne to jeden človek?

Svadobné fotografie a video: Zvládne to jeden človek?
  • 28.12.2018
  • Beáta Hnátová

Prediskutovali ste so snúbencom jednotlivé položky svadobného rozpočtu, no radi by ste ešte ušetrili? Alebo ste si prečítali náš predošlý článok a spomedzi tipov, ktoré vám pomôžu ušetriť, vás zaujalo práve spojenie kameramana a fotografa do jednej osoby a pýtate sa, či to je možné? Odpoveď je áno. Svadobné fotografie a video​ môžu byť nechané na zodpovednosť jednej osobe, no buďte oboznámení so všetkými výhodami a nevýhodami tejto alternatívy.

Pozor na vybavenie

Aj keď sa vám na prvý pohľad zdá, že vybavenie, ktoré kameramani a fotografi používajú, je totožné, mýlite sa. Aj keď si v niektorých prípadoch vystačíte so zrkadlovkou alebo s lepším fotoaparátom, v niektorých situáciách musíte zvoliť úplne iné príslušenstvo. Rozdiel je napríklad aj v svetle. Zatiaľ čo pri fotení sa používa blesk, na video sa hodia kontinuálne svetlá, ktoré poslúžia omnoho lepšie ako blesk.

Pozri aj: Krátke alebo dlhé? Poradíme, ako si vybrať svadobné video

kamerovanie a svetlo

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Zvuk ako samostatná kapitola

Rovnako dôležitým prvkom videa je okrem obrazu aj zvuk. Keďže predpokladáme, že by ste mali radi uchované momenty, kedy hovoríte svoje ÁNO alebo zaznamenaný svoj svadobný tanec, vyžaduje si to takisto vhodnú techniku. Dôležitú úlohu zohrávajú aj detaily ako pripojenie mixážneho pultu DJ-a, správne nazvučenie a pripojenie kapely, mikrofónov či synchronizácia a správne nahrávanie.

zvučenie kamerey

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Neopakovateľné momenty

Váš kameraman a fotograf v jednej osobe vás uistil, že jeho vybavenie postačuje? Zamyslite sa však aj nad tým, že aj on je len človek a v tomto prípade nemôže byť na dvoch miestach súčasne. Čo je horšie, nemusí sa mu podariť zachytiť momenty, ktoré sa práve dejú, pretože nemá pripravené potrebné vybavenie a vy tak prídete o natočený video záber alebo kvalitnú fotografiu.

Bude sa ti páčiť: Svadobné video: Dá sa na ňom vôbec ušetriť?

prvý bozk

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Prečo ÁNO?

Ako prvú by sme určite mali zaradiť výhodu, o ktorú párom ide najčastejšie. Ide o ušetrenie na svadobných nákladoch. Ušetríte nielen na samotnej službe, ale aj na sprievodných nákladoch, ktorými môžu byť doprava, ubytovanie či výslužka ako milá pozornosť. Ako bonus a odmenu by ste však na druhej strane mohli získať jednotný štýl videa a aj fotografií, ktoré budú spolu ladiť.

ako ušetriť

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Existuje ALE!

Prvým výkričníkom by pre vás mohla byť doba dodania, ktorá sa môže vzhľadom na náročnosť výrazne natiahnuť. Ak sú fotografie a aj video ponechané na jednu osobu, potrebuje určite dlhšiu dobu na ich spracovanie, ako by to bolo v prípade samostatného fotografa či kameramana.

Pozri aj: Ako vybrať svadobného kameramana? Na toto musíš myslieť!

pozeranie videa

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Ako druhé vám pripomenieme aj spomínané vybavenie, ktoré môže niekedy chýbať a bude potrebné ho zapožičať, prípadne vyčleniť aj nejakú časť rozpočtu na pomocníka v prípade, že by kameraman nemal istotu a ocenil by pomoc. V tomto prípade by ste však už mali byť ostražití a naozaj dôkladne zvážiť, či tento krok stojí za to.

Bude sa ti páčiť: Lacné svadobné fotografie: Výhra alebo risk?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní