Svadba v sobotu alebo cez týždeň? Dnes je možné všetko!

Svadba v sobotu alebo cez týždeň? Dnes je možné všetko!

Situácia okolo celej pandémie, ktorej meno sa skloňovalo vo všetkých média odpredu dozadu a ktorá nám nedala spávať posledné 2 roky, prinútila snúbencov začať uvažovať o svadbe v iný deň ako v sobotu. Totižto, kvôli pandémii všetky páry presúvali svadobné obrady a svadobné hostiny na neskôr. Tak sa v tomto roku začali plniť kalendáre všetkých dodávateľov a tak mnohým párom neostáva nič iné, ako začať uvažovať o svadbe v iný deň počas týždňa. Soboty sú totižto najpopulárnejšie, čo sa svadieb týka, pretože svadobní hostia sa tomuto termínu dokážu ľahšie prispôsobiť. No na druhej strane tiež môžeme povedať, že sobotné svadby sú pomerne drahšie, nakoľko sú také žiadané.

Prečo však začať uvažovať nad svadbou v pracovný deň? Je vôbec možné u nás naplánovať svadbu na iný deň než na sobotu?

svadba v pracovný deň

Zdroj: Shutterstock®

Svadba počas pracovných dní

Rok 2022 sa nesie v opätovnom naštartovaní svadobného priemyslu. Všetky snúbenecké páry už viac nechcú čakať a tak volia najbližšie voľné termíny, aby si konečne mohli povedať svoje ÁNO a vymeniť si obrúčky ako symbol manželstva. Keďže svadobný priemysel vďaka tomu čelí obrovskému počtu nevybavených svadieb, svadby počas pracovného týždňa sa stali trendom roku 2022.

Síce si takéto svadby vo všedné dní vyžadujú prispôsobenie od vašich svadobných hostí, majú svoje výhody. V prvom rade sú svadby počas týždňa lacnejšie a dostupnejšie pokiaľ sa jedná o svadobné sály a dodávateľov. Popravde, piatkové svadby sú populárne, ale prečo sa nezosobášiť v pondelok, utorok, stredu alebo vo štvrtok? Ak to povolí mestský úrad alebo sa dohodnete na obrade v kostole s oddávajúcim, tak to využite. Napokon, na lásku je vždy správny čas a vôbec nezáleží na tom, aký je deň v týždni. Nečakajte a vezmite si svoju polovičku kedykoľvek.

Prečo je lákavé zorganizovať svadbu v iný deň než v sobotu?

  • Magický dátum – podľa čoho si vyberáte dátum svojej svadby? Podľa nejakej udalosti (výročie zásnub, deň prvého bozku, začiatok randenia,...) alebo skôr prezeráte kalendár a hľadáte magický dátum, ktorý by bol ľahko zapamätateľný? Ak ste práve za magický dátum, ktorý vychádza počas týždňa, tak vás to môže prinútiť naplánovať svadbu práve na tento deň. Za tú symboliku to dozaista stojí!
  • Zľavy – vedeli ste, že mnohí dodávatelia navyšujú ceny, pokiaľ ide o svadby? Všetko, čo má prívlastok svadobné, má zákonite aj vyššiu cenu. To však neplatí pri svadbách cez týždeň. Keďže sú dodávatelia dostupnejší, dokážu mladomanželom poskytnúť zaujímavé zľavy. Napríklad 10 % na prenájom sály alebo jej prenájom grátis v prípade naplnenia väčším počtom ľudí.
  • Dostupnosť dodávateľov – ako sme písali vyššie, dostupnosť dodávateľov je počas víkendu obmedzená a skôr by sme mohli hovoriť o ich nedostupnosti. Mnohí sú totižto rezervovaní na mesiace, ba až roky dopredu, nakoľko víkendové svadby sú najpopulárnejšie. Ak zvolíte iný deň, je pravdepodobnejšie, že vybraný dodávateľ vám bude k dispozícií.

Nevýhodou však môže byť neochota hostí vziať si deň alebo dva dni voľna počas týždňa. Avšak aj v tomto prípade platí, že ak im na vás záleží a chcú s vami tento váš veľký deň osláviť, obetujú aj 2 dni voľna na vašu svadbu a následnú rekonvalescenciu. Musíte však počítať aj s tým, že nie každý hosť môže dostať voľno od svojho zamestnávateľa. Vy máte v tomto miernu výhodu, nakoľko podľa zákonníka práce máte na deň sobáša nárok na deň voľna.

Odporúčame: Kvetinová fotostena ako výzdoba na svadbe: Zamiluješ sa!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní