Svadobný plánovací blok, s ktorým zorganizuješ celú svadbu: TOP pomocník pre každú nevestu

Svadobný plánovací blok, s ktorým zorganizuješ celú svadbu: TOP pomocník pre každú nevestu

Vhupli ste už aj vy do toho? Tak to vám blahoželáme! Čaká vás 12 radostných i „nervydrásajúcich“ mesiacov, ktoré sa budú niesť vo svadobnom duchu. Tak sa zhlboka nadýchnite a vedzte, že nie ste na to samé!

Z vlastných skúsenosti vieme, že plánovanie a organizovanie svadby nie je vôbec jednoduché. A je jedno, či plánujete veľkú alebo malú svadbu. Ak patríte k tým nevestám, ktoré majú rady všetko pod kontrolou a každá vec musí byť tip-top, tak vás čaká obdobie plné motýlikov v bruchu i veľkých rozhodnutí.

Plánovanie a organizovanie svadby je veľká vec, a tak sa oplatí spoľahnúť aj na rôznych pomocníkov, ktorý celý tento proces príprav dokážu zjednodušiť. Pretože pokiaľ ide o plánovanie svadby, vždy je múdrejšie byť príliš zorganizovaná ako panikáriť, keď sa na niečo zabudne. Pri plánovaní svadby sa teda oplatí spoľahnúť aj na diáre či plánovacie aplikácie, vďaka ktorým budete mať prehľad vo všetkom, čo sa vašej svadby týka.

Pozri aj: Ako napísať svadobný príhovor: Podľa tohto návodu bude dokonalý

Čo je užitočnejšie – plánovací blok alebo online nástroje?

Svadobní experti vám na takúto otázku dajú jasnú odpoveď – OBOJE! Plánovanie svadby je v niektorých prípadoch vrcholnou životnou udalosťou, ktorá sa často neopakuje. Či už plánovací blok alebo online nástroj, tieto dve veci plnia rôzne funkcie. Online nástroje na plánovanie svadieb sú praktické. Vďaka ním získate jednoduchý spôsob, ako vyriešiť logistiku vášho veľkého dňa. Pomôžu vám sledovať váš rozpočet alebo zoznam hostí.

Plánovací blok alebo svadobný plánovací diár je zase zameraný na inšpirácie a emócie. Je o inšpiráciách, pretože vám zápisník poskytne miesto na zaznamenávanie nápadov a myšlienok, ku ktorým sa môžete neskôr vrátiť, zvážiť ich, poprípade aj zrealizovať. I o emóciách, pretože to bude vaše vrcholné svadobné dielo, ku ktorému sa môžete vrátiť aj po rokoch – v podstate takýto zápisník bude jednou zo spomienok na váš veľký svadobný deň.

Svadobný plánovací blok

Zdroj: Redakcia

Ako si vybrať knihu či blok na plánovanie svadby?

Existuje mnoho všeobecných kníh o plánovaní svadieb, ktoré môžete pri organizovaní tej svojej využiť. Ako si však vybrať takú, ktorá vám bude vyhovovať? V prvom rade si potrebujete ujasniť, akú veľkú svadbu chcete naplánovať, koľko času na jej naplánovanie máte a aký je váš rozpočet. Darmo si vyberiete plánovací diár, ktorý bude rozložený do 12 mesiacov, keď sa vydávať budete skôr než o rok.

Vo všeobecnosti platí, že víťazný plánovací diár by vám mal ponúkať šablóny na váš rozpočet, zoznam hostí, dodávateľov a na ďalšie aspekty plánovania svadby. Ak sa neviete rozhodnúť, tak môžete využiť napríklad ten, ktorý mi bol nápomocný pri plánovaní našej svadby – Svadobný plánovací blok od Albi. Vďaka nemu vám neuniknú žiadne dôležité body plánovania svadby!

Zaujme ťa aj: Zmena mena po svadbe: Priprav sa na beh na dlhé trate. A poriadny!

svadobný plánovač

Zdroj: Redakcia

ALBI Svadobný plánovací blok

Dizajn, ktorý neurazí a zároveň ideálna veľkosť, vďaka ktorej si ho môžete brať všade so sebou. Svadobný plánovací blok je rozdelený do viacerých kategórií, vďaka čomu vás na 80 stranách prevedie jednotlivými krokmi príprav od začiatku do konca. Je to radca, vďaka ktorému naplánujete všetko, čo je potrebné naplánovať a tiež včas, podľa odporúčaných termínov, ako skoro pred svadbou je vhodné daný krok začať plánovať.

Začnite opísaním predstavy o vašej svadbe, ako aj predstavy vášho partnera – veď aj on by sa mal do príprav zaangažovať. 

A keď máte predstavy zaznamenané, je čas pustiť sa do príprav. Od stanovenia termínu svadby a hľadania miesta, kde obrad a svadobná hostina budú odohrávať. Keďže mnohé páry zvažujú rôzne alternatívy (svadba v stodole, svadba pod holým nebom, svadba v kaštieli,...), diár vám poskytne dostatok priestoru na zapísanie si všetkých vybraných svadobných miest i finálneho výberu.

Pri tomto plánovacom bloku dozaista oceníte dostatok priestoru na spísanie si a vytvorenie zoznamu hostí na svadbu, stanovenie rozpočtu, vytvorenie hudobného playlistu, zasadacieho poriadku a pod. A keďže plánovací diár je aj o inšpiráciách a radách, poskytne vám priestor na inšpirácie na svadobný účes či líčenie, svadobné šaty pre nevestu či oblek pre ženícha. Ako vybrať tie správne šaty? Koho pozvať a ktoré veci nevesty po svadbe ľutujú? Aj v týchto oblastiach vám plánovač poradí.

výber svadobných šiat

Zdroj: Redakcia

Vďaka diáru nezabudnete ani na také „maličkosti“, ako sú prstene, raut, torta, nápoje, kvety, poháre na sekt pre novomanželov, manikúra, pedikúra a iné. V neposlednom rade si môžete v diári natrénovať aj nový podpis – je to síce posledná vec, na ktorú myslíte pri plánovaní, ale vďaka diáru na to rozhodne nezabudnete.

Dozaista oceníte aj rady, ktoré sa týkajú toho, čo vybaviť po svadbe. Keďže so zmenou mena sa spájajú mnohé povinnosti, hlavne tie byrokratické a úradné, s diárom na nič nezabudnete. Je to praktický sprievodca nielen prípravami na svadbu, samotnou svadbou, ale aj náležitosťami po nej, ktorým sa nevyhnete.

Svadobný plánovací blok nájdete v ponuke na Albi.sk.

blok na plánovanie svadby

Zdroj: Redakcia


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Svadba

Čo čítajú ostatní