Spôsoby, ako vyčistiť fasádu domu

Chystáte sa na očistenie fasády vášho domu, no stále váhate, akým spôsobom to urobiť efektívne, šetrne a za rozumnú cenu? Ponúkame vám 5 najobľúbenejších metód čistenia fasád. Zistite viac o nich v našom aktuálnom článku.

1. Čistenie fasády pomocou wapky

Keď sa majitelia rozhodnú, že sa sami postarajú o čistenie fasády, často siahajú po čistení fasády wapkou. Na prvý pohľad sa zdá byť najlacnejším spôsobom, ako vyčistiť fasádu domu, no v skutočnosti to môže byť veľmi drahé. Príliš vysoký tlak vody z wapky alebo nedostatočná vzdialenosť od fasády pri čistení môžu spôsobiť nenapraviteľné poškodenie. Okrem toho, čistením wapkou sa fasáda očistí len na povrchu a neodstránia sa z nej hlboko usadené nečistoty. V jej póroch môžu zostať riasy a plesne, ktoré môžu spôsobovať zdravotné problémy a v krátkom čase sa môžu opäť objaviť na povrchu.

2. Rotujúca kefa a chemické čistiace prostriedky na fasády

Čistenie fasády pomocou rotujúcej kefy môžeme všeobecne považovať za miernejšie, ako je čistenie fasády wapkou. Avšak aj táto metóda má svoje nedostatky. Vyžaduje použitie chemických čistiacich prostriedkov a ak si nevyberiete správne, môžu na fasáde zostávať neodstrániteľné škvrny, ktoré bude nutné len premaľovať. V niektorých prípadoch, napríklad pri fasádach s povrchovou úpravou zo silikónu alebo zateplených fasádach, môže dôjsť k poškodeniu, čo si vyžaduje nákladnú rekonštrukciu fasády.

Čistenie fasády pomocou wapky

Zdroj: Depositphotos

3. Striekanie piesku

Striekanie piesku na fasádu je oveľa menej obvyklé, než prvé dve spomenuté možnosti čistenia fasády. Je to preto, lebo ide o agresívnejší a invazívnejší spôsob čistenia, ktorý sa obvykle uplatňuje len v prípadoch, keď všetky ostatné metódy zlyhajú. Môže to byť napríklad v prípade fasád postriekaných grafitmi alebo fasád s hrubou a vyžratou vrstvou nečistôt. Striekanie piesku sa však častejšie používa na čistenie kamenných obkladov.

4. Ľadové čistenie

Využitie suchého ľadu na čistenie fasády je v našich končinách stále relatívne novou technikou, ktorá sa ešte len začína rozširovať. Tento postup je považovaný za pomerne šetrný, čo ocenia predovšetkým zástancom ekologických riešení. Vzhľadom na to, že ide o novinku v oblasti čistenia, nemáme dostatok skúseností na to, aby sme s istotou tvrdili, či tento spôsob dokáže efektívne odstrániť riasy a plesne z fasády a jej pórov.

Bude ťa zaujímať: Toto zahŕňa kontrola a servis okien, a takáto je cena

ako vyčistiť špinavú fasádu domu

Zdroj: Depositphotos

5. Expertné čistenie fasád

Ak túžite po dokonale čistej fasáde, ktorá je bezchybná nielen na povrchu, ale aj vo vnútri jej pórov, odporúčame sa obrátiť na profesionálnu spoločnosť, ktorá sa špecializuje na čistenie fasád. Naša firma JetWash pri čistení fasád využíva vlastný špeciálne formulovaný dezinfekčný a čistiaci prostriedok, ktorý účinne odstraňuje nečistoty, riasy a plesne nielen z povrchu, ale aj z hĺbky fasády. Po aplikácii prostriedku nasleduje oplachovanie teplou vodou s použitím špeciálnej dýzy so širokým rozptylom, ktorá je voči fasáde mimoriadne šetrná.

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE