Tip na leto: Ako si užiť letnú párty s alkoholom a čo je dobré na opicu?

Tip na leto: Ako si užiť letnú párty s alkoholom a čo je dobré na opicu?

Štatistiky nie sú celkom slávne. Podľa Európskeho štatistického úradu sme sa ocitli v prvej desiatke národov, ktoré počas roka vypijú najviac alkoholu či alkoholických drinkov. Priemerný Slovák podľa štatistík vypije ročne približne 12 litrov alkoholu, respektíve čistého alkoholu. Nie je to moc potešujúca správa, ale na druhej strane prispievame do nášho štátneho rozpočtu.

Konzumácia alkoholu sa spája predovšetkým so sviatkami a oslavami. Štatistiky tiež poukazujú na fakt, že počas leta si doprajeme viac alkoholických nápojov, ako napríklad na Vianoce, Silvestra a pod. Žeby sa všetci narodili práve v letných mesiacoch?! Alkohol síce dokáže rozprúdiť zábavu, na druhej strane môže prispieť k vzniku opice, ktorá nás vyvedie z normálnu minimálne na jeden deň. Ako si teda vychutnať všetky alkoholické drinky bez výčitiek?

Odporúčame: Čo jesť počas choroby? Niektoré potraviny pomôžu, iným sa treba vyhnúť!

letné miešané nápoje

Zdroj: Shutterstock®

Letné miešané nápoje

Ak ideme hovoriť o miešaných nápojoch, tak ich môžeme spájať s letom a letným obdobím. Aj keď si aktuálne nemôžeme naplno vychutnávať drinky na terasách reštaurácii – teda nie vo veľkých partiách, môžeme si ich pripraviť aj sami doma (a že si doprajeme, asi hovoriť nemusíme). K takej grilovačke rozhodne patria! Do drinkov zväčša potrebujete sódu, ochutené sirupy, likéry, ovocné šťavy, mätu či ovocie na dozdobenie. Na začiatku, než sa nejaký drink rozhodnete pripraviť si, tak by ste mali vedieť, že väčšina z nich obsahuje veľké množstvo prázdnych kalórií, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu hmotnosti. Miešané drinky nie sú výživné, obsahujú zbytočne veľké množstvo cukru a pri takom treťom pohári sa vám môže začať motať hlava a pliesť jazyk.

Pripraviť si môžete aj nealkoholickú verziu, ktorá sa od alkoholickej podstatne líši.

letná party s alkoholom

Zdroj: Shutterstock®

Destiláty nielen pre pánov

Keď sme už načrtli letné grilovačky, oslavy a záhradné party, tak nesmieme nespomenúť aj čistý alkohol, ktorý preferujú predovšetkým páni, ale aj niektoré dámy. Prvý kope, druhý je lahodný, tretí, štvrtý, piaty,... už ani necítite. Zrazu zbadáte, že je prázdna celá fľaša, zábava je v plnom prúde, tak prinesiete ďalšiu a pokračujete.

Odborníci sa zhodujú v tom, že niektoré druhy alkoholu sú prospešné, a to vďaka obsahu antioxidantov. V kombinácii s väčším množstvom jedla, ktoré pri pití skonzumujete (aby vám nesadlo na prázdny žalúdok), sa z alkoholu stáva zabijak dobrého rozumu a zdravej váhy. Ak sa rozhodnete piť alkohol, tak pite v dobrej spoločnosti a vyberajte si kvalitu. Odborníci tiež neodporúčajú piť veľké množstvo naraz. Dávajte si tiež pozor, pretože alkohol je veľmi ľahko návykový!

Alcohol killer

Zdroj: spacelab.sk

Ako predísť opici z alkoholu?

1 drink, 2 drink, 3 drink,... Opica vitaj! Väčšina z nás svoj organizmus dobre pozná. Vieme odhadnúť, koľko drinkov zvládneme vypiť, tiež dokážeme odhaliť aj tú povestnú klapku, ktorá nám povie, že už máme dosť. Piť treba s mierou a keď to nejde, tak aj bez nej! Niektorí sa týmto heslom riadia, preto sú schopní piť aj napriek varovným signálom, ktoré im telo vysiela. Zaspávanie s krútiacim sa svetom okolo a vedrom vedľa postele je úplne bežné. Ak to dobre poznáte, tak je nám úplne jasné, že nepoznáte Alcohol Killer. Drink, ktorý vám pomôže s odbúravaním alkoholu v organizme. Ide o svetovú jednotku medzi drinkami, ktorá vám pomôže predísť vzniku tej neslávnej opici. Vďaka nemu budete nasledujúci deň svieži a stále vo svojej koži. Alkohol v krvi je varovným signálom pre všetkých vodičov. Pred tým, než sadnete za volant by ste si mali otestovať hladinu alkoholu v krvi. Ako na to? Pomôže vám pri tom alkohol kalkulačka

Alcohol Killer predstavuje nápoj s prírodnými zložkami, ktoré pôsobia detoxikačne, vďaka čomu pomáhajú telu odstrániť škodlivé toxíny. V jeho zložení nájdete vodu (pramenitá voda pochádzajúca z Alpskej prírody), betaglukány (so silnými imunostimulačnými vlastnosťami), glukózovo-fruktozový sirup (prispieva k spomaleniu vstrebávania alkoholu), kyselinu citrónovú, prírodnú citrónovú arómu i oxid uhličitý.

Z prírodných zložiek v drinku tiež nájdete bazu čiernu, citrónovú trávu a hlivu ustricovú. Obsahuje tiež vitamín C, vitamíny B6 a B1 a betakarotén.

Alcohol Killer drink je koncipovaný ako detoxikačný, regeneračný a vitalizujúci prírodný nápoj, ktorý je vhodný nielen na opicu, ale aj na každodenné pitie, a to vďaka jeho priaznivému vplyvu na celkový organizmus. 

Alcohol killer

Zdroj: spacelab.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní