Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobných šatách?

Veľký svadobný manuál: Ako ušetriť na svadobných šatách?
  • 26.12.2018
  • Beáta Hnátová

Aj keď sme už na konci nášho veľkého šetriaceho svadobného manuálu, neznamená to, že sú tieto položky menej dôležité. Ide práve o položky, ktoré robia svadbu svadbou a mali by ste im venovať dostatok času a primerané množstvo financií. Tak nech sa páči, tie najužitočnejšie tipy len pre vás, milé nevesty.

Šaty robia človeka

A to je pravda odveká. Určite to poznáte, veď ide o porekadlo. Je to však tak? Aj keď každá nevesta túži po rozprávkových šatách, rozmýšľali ste už nad tým, či si ich požičiate alebo zakúpite, prípadne dáte ušiť na zákazku? Každá z týchto možností sa nachádza v inom cenovom pásme a závisí najmä od vašej predstavy. V prípade, že budete mať zakúpené šaty, ste si istá, že ich ešte využijete? Ak si ich neplánujete obliecť ani na Halloween, tak ich môžete pokojne predať a vráti sa vám aspoň zlomok z ich ceny, ak budú v dobrom stave.

Na druhej strane, pánsky oblek je kúskom, ktorý váš drahý môže nosiť kedykoľvek bez toho, aby budil pozornosť, preto zvážte, či je na mieste šetrenie. Skresať pár eur z nákladov sa vám môže podariť vďaka hľadaniu doplnkov na internete, bazároch či rôznych skupinách, kde určite nájdete všetko od podväzkov, rukavíc, motýlikov, svadobnej kravaty či závoja.

Pozri aj: Tak ktoré? Fenomenálne šaty od Vera Wang miluje celý svet

svadobné šaty a oblek

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Nezabúdajte na celkovú vizáž

Aj keď je vizáž nesmierne dôležitá pre vytvorenie celkového dojmu, nemali by ste to siliť s pocitom, že do svojej svadby musíte skúsiť všetko, čo sa vám zatiaľ nepodarilo. Určite by ste nechceli dostať alergiu na kozmetiku alebo farbu na vlasy, ktorú ste nikdy nepoužívali. Takýto problém by bol nielen viditeľný, ale zbytočne by ste sa trápili a neužili by ste si tento deň s dobrým pocitom. V prípade takýchto udalostí je dobré všetko dostatočne vopred otestovať, aby vás nič nezaskočilo a nepokazilo celkový dojem.

Niekedy je však menej viac a nie je nad pocit, užiť si tento deň vo svojej prirodzenosti a byť takou, aká ste. Ak však túžite po zmene za prijateľné peniaze, skúste sa zveriť do rúk kamarátky alebo známej, ktorá vám vyčarí skvostnú manikúru, pedikúru, svadobný účes alebo líčenie. Nezabúdajte však na testovanie produktov a jasné definovanie vašich požiadaviek, aby ste neskončili s neželaným tvarom, strihom alebo neidentifikovateľnou farbou vlasov.

upravená nevesta

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Detaily, ktoré robia svadbu svadbou

Uvažovali ste už nad darčekmi pre svojich svadobných hostí? Podľa niekoho ide iba o zbytočný hltač prachu, ktorý budú doma presúvať z police na policu. Aby vám však nebolo ľúto vynaložených financií, skúste namiesto drahých darčekov na zákazku vytvoriť radšej niečo vlastnoručne a vaši hostia tento krok určite ocenia. A čo dary pre vašu mamu či svadobné družičky? Rozmýšľajte podobne alebo im venujte nejaký zážitok, ktorý si môžete vychutnať spoločne, veď aj keď je svadba tým dňom D, vďaku by ste im mali prejavovať počas celého roka a nielen v tento deň.

darčeky pre hostí

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: Shutterstock

Nemôžete si dovoliť svadobnú cestu? Máme pre vás riešenie!

Svojim hosťom by ste sa nemali báť dať vedieť svoje prianie. Viete, že svadobnú cestu si momentálne nemôžete dovoliť, a preto by ste ako dar ocenili peniaze alebo zážitkové vouchery oveľa viac ako to najmodernejšie kuchynské vybavenie? Nebojte sa im to dať vedieť! Vaše prianie im určite bude rozkazom a spravia všetko pre to, aby vám ulahodili a vy tak spojíte príjemné s užitočným.

Bude sa ti páčiť: Svadobná cesta na Slovensku: Tipy na to najlepšie z našej krajiny


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Kristína Sekeráková 05.04.21 15:58

KS
karma
133.00

Dobré a užitočné rady :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní