Aké sú príznaky a riešenia skrátenej uzdičky?

Aké sú príznaky a riešenia skrátenej uzdičky?

Sú zdravotné problémy, ktoré komplikujú každodenné činnosti a potom sú také, ktoré nie sú život ohrozujúce a väčšinou ani nespôsobujú žiadne ťažkosti. S výnimkou nejakých konkrétnych situácií. Napríklad v sexuálnom živote.

Ak trpíte niektorým z týchto problémov, určite navštívte urológa

K takýmto problémom patrí u mužov aj skrátená uzdička. Tá v „pokojnom stave“ nespôsobuje žiadne ťažkosti a nejde o život ohrozujúci problém na rozdiel od rôznych nebezpečných kondylomov.

Problémy však nastávajú v prípade, že si chce muž trpiaci skrátenou uzdičkou užiť plnohodnotný sex. Skrátená uzdička sa môže prejavovať viacerými negatívnymi spôsobmi. To, či ide naozaj o skrátenú uzdičku, alebo iný problém, určí urológ, ale ak máte niektorý z nasledujúcich príznakov, rozhodne by ste nemali otáľať s jeho návštevou.

Aké problémy vám teda môže skrátená uzdička spôsobiť? Nemožnosť úplne stiahnuť predkožku a s tým spojenú nedostatočnú stimuláciu pri pohlavnom styku, ale aj opačný problém a teda zvýšenú citlivosť vedúcu k predčasnej ejakulácii. Pociťovať však môžete aj bolesť pri pohlavnom styku, či časté krvácanie z uzdičky.

Odporúčame: Quinoa – prečo patrí k najzdravším potravinám na svete? Ako ju pripraviť?

Príčiny a riešenia

Aké sú vlastne príčiny skrátenej uzdičky? Môže byť vrodená, ale aj získaná, napríklad častými zraneniami, kedy dochádza k zjazveniu a následnému skráteniu uzdičky. Tých, ktorí týmto problémom trpia, však určite zaujíma hlavne riešenie.

Najčastejšie sa využívajú dve. Neinvazívna liečba hormonálnymi krémami na predĺženie uzdičky, ktorá však nie vždy prináša želaný efekt. A potom je tu ešte frenulotómia. Ide o chirurgické riešenie, ktoré však trvá len niekoľko minút a prebieha v lokálnej anestézii. Lekár pri ňom vykoná krátky horizontálny rez, vďaka ktorému už uzdička nebude spôsobovať žiadny ťah a teda ani žiadne problémy.

Zdroj foto - úvodná: Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní