Ako si jednoducho a účinne vybieliť zuby?

Ako si jednoducho a účinne vybieliť zuby?

Dosiahnuť naozaj žiarivo biely úsmev nie je vždy úplne jednoduché. Niekedy si môžete zuby umývať pravidelne a dôkladne, ale vytúžený „hollywoodsky“ úsmev nie a nie dosiahnuť. Vieme, v čom môže byť problém.

Zabudnite na pochybné návody

Zafarbenie vašich zubov môže mať svoj pôvod pod zubnou sklovinou. Vtedy by ste si ich mohli „drhnúť“ aj celý deň a nepomohlo by vám to. A to bez ohľadu na to akú zubnú pastu by ste použili. Všetky zubné pasty totižto pôsobia len na povrchu zubov.

Čo sa s tým dá robiť? Možností je viacero. „Zaručené“ domáce recepty na biele zuby, ktorým sa vyhnite širokým oblúkom, aby ste si viac neuškodili, ako pomohli. Alebo ambulantné bielenie, ktoré je veľmi účinné, ale aj veľmi drahé.

A potom je tu tretia možnosť: účinné bielenie zubov pomocou bieliacich pásikov. Keďže obsahujú rovnaké ingrediencie aké používajú zubní lekári pri ambulantnom bielení, sú metódou, ktorá je rovnako účinná a bezpečná.

Odporúčame: Vitamín B12 – všetko, čo o ňom musíte vedieť. Komu hrozí nedostatok?!

Jednoduchšie to ani nemôže byť

Na rozdiel od zubných pást pôsobia bieliace pásiky pod zubnou sklovinou, takže dokážu vaše zuby vybieliť naozaj efektívne. Ich používanie je jednoduché a neobmedzuje vás v iných činnostiach, takže si môžete zuby bieliť napríklad pri sprchovaní.

To, ako dlho treba mať pásiky aplikované a koľko dní trvá takáto bieliaca kúra, záleží od konkrétneho typu pásikov, ale inak je používanie rovnaké bez ohľadu na to, ktoré z ponuky si vyberiete. Rovnako pre všetky pásiky platí, že ich účinok môžete posilniť tým, že 1-3 dni pred bieliaciou kúrou, počas nej a 3-5 dní po nej budete dodržiavať takzvanú bielu diétu.

Táto diéta spočíva vo vyhýbaní sa nápojom a potravinám, ktoré výrazne farbia zuby. Asi najviac ľudí nepoteší, že ak chcú svedomito dodržiavať bielu diétu, mali by si dať pauzu aj od svojej obľúbenej gurmánskej kávy. Čo sa nápojov týka, zuby farbia aj čierny a zelený čaj, červené víno, rôzne sladké farebné nápoje, či šťavy a smoothies z farebnej zeleniny. A potraviny? Počas bielej diéty je dobré vyhýbať sa čučoriedkam, cvikle, špenátu, mrkve, kečupu, či sójovým omáčkam.

Zdroj foto - úvodná: Shutterstock.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní