Asistent, ktorý rozumie vašim potrebám a zdravému životnému štýlu

Asistent, ktorý rozumie vašim potrebám a zdravému životnému štýlu

Už roky sa vyvíja snaha o to, aby sme aspoň v niektorých prípadoch nemuseli siahať po smartfóne do vrecka bundy alebo tašky. Inteligentné hodinky to konečne dokázali a stali sa prvým typom zariadenia, ktoré má veľký potenciál vo viacerých smeroch.

Inteligentné hodinky dnes dokážu veci, o ktorých tie klasické ciferníkové alebo digitálne môžu len snívať. Okrem toho, že si môžete nastaviť dizajn systému podľa nálady, dá sa intuitívne prispôsobiť aj užívateľské prostredie hodiniek.

Táto predĺžená ruka mobilu má pod palcom všetky zmeškané udalosti a kontroluje či stará sa o vaše zdravie bez veľkých starostí. A pevne veríme, že nasledujúce údaje vás o tom presvedčia. 

Odporúčame: Čo spôsobuje nadmerné vypadávanie vlasov? Tu je 10 častých vinníkov!

dámske smart hodinky

Zdroj: Shutterstock®

Všetky dôležité informácie pod kontrolou

Nie každý je fanúšikom inteligentných hodiniek, no najmä vyznávači tých klasických majú jednoducho potrebu hovoriť, že hodinky majú ukazovať čas. Samozrejme, hodinky bez hodín by boli naozaj zbytočné, ale prečo v nich nemať aj šikovného asistenta?

Vďaka špeciálnej technickej výbave sú zo zdravotného hľadiska takéto zariadenia nesmierne prospešné. Viacero modelov dokáže bez problémov merať tlak, tep a dokonca aj frekvencie spánku.

Samozrejme, tieto moderné smart hodinky nie sú zdravotnícka pomôcka a určite nenahrádzajú špeciálne prístroje, ktoré si kúpite v lekárni, ale sú výborné na bežné sledovanie vášho stavu bez ohľadu na pohlavie a vek.

A nie je predsa nič jednoduchšie, ako v prípade rôznych väčších zmien kontaktovať lekára a ísť na preventívnu prehliadku. Prevencia vo forme detailného sledovania zdravotného stavu je predsa najlepší a najlacnejší liek na mnohé choroby.

Pomôcka, ktorá vám pomôže zotrvať pri zdravej životospráve

Športovci zase ocenia počítanie krokov, sledovanie trasy behu alebo bicyklovania pomocou GPS a taktiež vnímanie hodiniek pre jednotlivé druhy športu. Najmä pre začínajúcich športovcov a amatérov je to celkom motivujúca pomôcka, ktorá pomáha vytrvať pri zdravej životospráve a športovaní dlhšie, aby sa tieto návyky zo života nevytratili, ale naopak, dostali medzi každodennú rutinu.

Pomocou integrovaných senzorov dokážu niektoré inteligentné hodinky, ktoré si môžete za dobrú cenu kúpiť na Okay.sk, odhadnúť aj obsah kyslíka v krvi alebo zaznamenať hodnoty EKG. Len niekoľkými kliknutiami je potom možné zdieľať získané zdravotné údaje s vašim lekárom. Jednou z funkcií, ktorá môže zachrániť mnohé životy, je tiež (v závislosti od modelu) vstavaná detekcia pádu.

Odporúčame: Nádchovník – prečo si mexický eukalyptus pestovať aj doma?

chytré hodinky

Zdroj: Shutterstock®

Nevyhnutné funkcie, ktoré vám uľahčia bežný život

Platenie hodinkami, kde máte uloženú svoju debetnú či kreditnú kartu, je to najmenej. Po pripojení hodiniek k mobilu a synchronizácií viete bez problémov čítať aj správy, telefonovať alebo vidieť upozornenia zo sociálnych sietí aj bez nutnosti vybratia svojho mobilu z vrecka.

Nahrávanie hlasu je výborná pomôcka a spomínané športovanie na čerstvom vzduchu tak môže byť jednoduchšie aj vďaka možnosti stiahnuť si do hodiniek hudbu či iný populárny prehrávač.

Pri behaní si teda mobil nemusíte brať ani so sebou (zariadenia s možnosťou vloženia sim karty) a riešiť kam si ho dáte, ak nemáte žiadne vrecká či puzdro na ruku. Riešite len slúchadlá prepojené s hodinkami, ktoré sú pripevnené bežne na ruke a užívate si svojho obľúbeného interpreta.

Práve pre tieto a mnohé iné dôvody ide o skvelý darček na Vianoce, k narodeninám alebo výročiu. Poteší vás nespočetné množstvo funkcií, ktoré vám často môžu zachrániť aj samotné zdravie. Tak sa o tom presvedčte a s novými smart hodinkami bez problémov a kdekoľvek fungujte.

Odporúčame: Omega-9 mastné kyseliny – potrebujeme ich k svojmu životu?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní