Bielenie zubov, ktoré je jednoduché, ale aj chutné a zdravé

Bielenie zubov, ktoré je jednoduché, ale aj chutné a zdravé

O žiarivom úsmeve založenom na krásne bielych zuboch snívame asi všetci, ale iba niektorým sa ho podarí premeniť aj na realitu. Dôvodov je niekoľko. Nesprávny životný štýl, fajčenie, nadmerná konzumácia červeného vína, kávy alebo čaju, prípadne genetika, nám vedia našu snahu o vytvorenia dokonale bieleho chrup poriadne skomplikovať. Existujú však aj jedlá a nápoje, ktoré zuby odfarbujú alebo priamo bielia.

Pokračujte v čítaní a zistíte, konzumácia ktorých potravín za účelom bielenia zubov vášmu telu prospeje.

Ananás podporuje trávenie, pôsobí protizápalovo a biely zuby

Poznáte ten pocit mravčenia na jazyku a perách, keď si dáte ananás? Spúšťačom je enzým bromelain obsiahnutý v tomto exotickom ovocí. Bromelain štiepi bielkoviny – a to dokonca citeľne. Konzumácia ananásu vďaka tomuto enzýmu tak podporuje trávenie a pôsobí protizápalovo, pomôže vám však aj k belším zubom. Dôvod je ten, že plak, ktorý sa ukladá na zuboch a spôsobuje zmenu farby, pozostáva z bielkovín. Enzýmy z ananásu pomáhajú tieto proteíny plaku rozkladať. Ananás tak môže pôsobiť aj proti nevzhľadným škvrnám.

Pozri aj: Ako používať bórovú vodu? Pomôže pri viacerých problémoch!

Jednoduché bielenie zubov s jablkom

Na domáce a jednoduché bielenie zubov môžete použiť okrem pravidelnej ústnej hygieny aj bieliace pásiky s obsahom aktívnych a účinných profesionálnych látok, ktoré vybielia vaše zuby bez poškodenia. Prečo to ale nevyskúšať s ovocím, ktoré okrem lahodnej chuti a prínosu pre vaše zdravie dokáže zuby vybieliť tiež?

Chrumkavá textúra nášho tradičného ovocia pomáha čistiť zuby po každom súste. Okrem toho ovocná kyselina obsiahnutá v jablkách prirodzene rozpúšťa sfarbenie dentínu. Keďže konzumácia jabĺk stimuluje aj produkciu slín, zubná sklovina je chránená i pred nebezpečnou kyselinou.

Lahodná, sladká a zdravá mrkva

O mrkve sa hovorí, že je obzvlášť dobrá na oči. Chrumkavá koreňová zelenina však dokáže oveľa viac. Môže vám pri pravidelnej konzumácii pomôcť k belším zubom. Dôvodom je vitamín A, ktorého mrkva obsahuje obzvlášť veľké množstvo. Vitamín podporuje a stará sa o zubnú sklovinu. Navyše mrkva, podobne ako jablko, spôsobuje väčšie slinenie a tým chráni zuby.

Podobne vám k belšiemu úsmevu môže dopomôcť aj kurkuma. Nielenže vybieli vaše zuby, ale má tiež antibakteriálne a protizápalové vlastnosti, ktoré sú prospešné pre zdravie ústnej dutiny.

Na záver doprajte telu a ústam aj dostatok tekutín, ideálne v podobe čistej vody. Po každom jedle a po konzumácii „farbiacich“ nápojov, ako je káva alebo čierny čaj, si dôkladne vypláchnite ústa vodou a uvidíte, že spolu s lepším zdravím a dôvodom na úsmev bude váš život krajší.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní