Problémy so zubami? Pomôcť vám môžu aj včely. Vďaka propolisu

Problémy so zubami? Pomôcť vám môžu aj včely. Vďaka propolisu

Väčšie či menšie problémy so zubami občas stretnú každého. Väčšinou ide o náramne nepríjemné záležitosti, ktorým by sme sa najradšej vyhli. To sa samozrejme úplne nedá a tak nám vtedy neostáva nič iné, len vyhľadať odbornú pomoc.

Aj keď zloženie propolisu z rôznych úľov sa líši, niektoré vlastnosti majú spoločné

Pri problémoch so zubami je, samozrejme, najdôležitejšie čo najskôr navštíviť dobrého zubára zo Žiliny, aby zistil, kde je problém a samozrejme ho aj odstránil. Dá sa však urobiť niečo viac, aby bol váš chrup čo najskôr opäť v 100% poriadku?

Na ochranu poranených zubov môže poslúžiť jeden z včelích produktov, propolis. Ide o látku na báze živice, ktorú včely získavajú z púčikov stromov a ďalších rastlinných zdrojov. Používajú ju na vyplnenie menších nežiaducich otvorov v úli.

Propolisu sa pripisujú rôzne priaznivé účinky na ľudský organizmus. Tieto účinky sú predmetom klinických výskumov. K výsledkom výskumov však treba pristupovať s obozretnosťou, keďže chemické zloženie propolisu sa mení podľa druhu včiel, zemepisnej polohy a dokonca aj podľa ročného obdobia, keďže v závislosti od týchto faktorov používajú včely rôzne „zdroje“ na tvorbu propolisu.

Odporúčame: Prečo nechudnem? Tu je 10 možných dôvodov, prečo sa nás držia prebytočné kilá!

Pomôžte si pri bolesti zubov

Čo sa týka (nielen) ochrany poranených zubov, tinktúra z propolisu stojí za vyskúšanie. Keďže sa mu pripisujú protizápalové účinky, je vhodnou „podporou“ pri problémoch so zubami, pri ktorých je potrebná „kontrola“ zápalu. Užívanie je pritom jednoduché. Stačí namočiť vatový tampón do propolisovej tinktúry a priložiť na bolestivé miesto.

Bez ohľadu na to, na aký problém chcete propolis použiť, je potrebné brať na vedomie, že (ako aj iné včelie produkty) môže vyvolať alergickú reakciu. Preto vždy začnite s malým dávkami, ktoré podľa potreby zvyšujte. A v prípade, že máte predpísané nejaké lieky aj od lekára, použitie propolisu s ním najskôr konzultujte.

Odporúčame: Inzulín – dôležitý hormón v ľudskom tele. Čo o ňom treba vedieť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní