Ako si vybrať kvalitnú spodnú bielizeň? Na strihu a materiáli záleží!

Ako si vybrať kvalitnú spodnú bielizeň? Na strihu a materiáli záleží!

Výber kvalitnej spodnej bielizne dá niekedy naozaj zabrať. Chodenie po obchodoch I surfovanie na internete sú časovo náročné, občas aj s neistým výsledkom. Aký je teda ten správny výber? Dáme vám pár užitočných rád, na čo sa zamerať a na čo si dať pozor, aby bol nákup spodnej bielizne jednoduchší a predišli ste sklamaniu.

Ak sa chcete cítiť pohodlne, sebavedomo a zdravo, rozhodne musíte venovať pozornosť strihu. Strih spodnej bielizne je dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje pohodlie pri každodennom nosení. Pri výbere vychádzajte z typu vašej postavy a berte ohľad na to, v čom sa cítite pohodlne. 

Módne strihy môžu byť lákadlom, no na bežný deň zvykneme tak či onak siahať po jednoduchších a praktických strihoch, ktoré nám v šatníku vydržia roky. Nesprávne zvolený strih alebo nekvalitný materiál môže spôsobiť nepohodlie, trenie a podráždenie pokožky.

Pozri aj: Móda tohto leta sa nesie v 5 farbách: Ak ich zvolíš a zakomponuješ do šatníka, budeš štýlová

dámska spodná bielizeň

Zdroj: Tatrasvit

Výber spodnej bielizne je dôležitý!

Spodnú bielizeň nosíme každý deň, či už sú to nohavičky, tielko alebo tričko. Sú našou každodennou súčasťou a preto by sme mali pri ich výbere spozornieť.  Voľba materiálu je samozrejme rovnako dôležitá ako voľba strihu.

Materiál, z ktorého je bielizeň vyrobená, vplýva na komfortné a pohodlné nosenie bez nadbytočného potenia, dráždenia a celkového nepohodlia. Práve bavlna je považovaná za TOP materiál pre spodnú bielizeň. Je to naozaj tak?

Bavlna je ľahký materiál, ktorý dobre absorbuje vlhkosť a je veľmi priedušná. Je prírodného pôvodu a navyše veľmi pohodlná na nosenie. Ľahko sa čistí a je odolná voči rýchlemu opotrebovaniu. Najväčšou nevýhodou bavlny je, že môže byť nepružná a tvarovo nestabilná. Preto je dôležité kombinovať materiály tak, aby sa zachovala čo najlepšia kvalita a zároveň ostala pohodlnou pre bežné nosenie.

Slovenský výrobca spod Tatier Tatrasvit stavil pri svojich produktoch na bavlnu a kombinuje ju s 5% elastanom, čo zaručuje maximálne pohodlie a jednotný tvar spodnej bielizne pre dámy, ale aj pánov.

Zaujme ťa aj: Metalická kabelka: Ako nosiť a s čím kombinovať tento letný trend?

dámske tielko

Zdroj: Tatrasvit

Kvalitné materiály a správny strih zaručujú, že spodná bielizeň dlhšie vydrží a zachová si svoj tvar aj po opakovanom praní. Ďalšou skvelou výhodou kvalitnej slovenskej bielizne je udržiavanie tepla v chladnom období a naopak poskytovanie chladiaceho účinku v horúčavách.

Z hľadiska hygieny a zdravia je kvalitný materiál veľmi dôležitý, pretože umožňuje pokožke dýchať a odvádza pot a vlhkosť z tela. Tým sa znižuje riziko infekcií a zápalov v citlivých oblastiach.

Správny strih a materiál spodnej bielizne je jednoducho to najdôležitejšie pre zabezpečenie pohodlia počas celého dňa. A kto by sa nechcel cítiť pohodlne, však?

Nielen ženy, ale aj muži chcú vyzerať dobre, nosiť kvalitné oblečenie a cítiť sa pritom skvele. Spodná bielizeň je jednou z vecí, na ktorých by sa naozaj nemalo šetriť. Musí byť pohodlná a v správnej veľkosti, aby sa v nej každý cítil sebavedome a pohodlne, nech sa deje čokoľvek. Pre ľahšiu orientáciu pri výbere správnej veľkosti vám môže byť nápomocná veľkostná tabuľka, ktorú má Tatrasvit pri každom produkte.

Pamätajte si: “Strih je dôležitý pre pohodlie a estetiku, zatiaľ čo materiál určuje trvanlivosť a údržbu spodnej bielizne.” Vyberajte precízne a stavte na overené značky a materiály.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní