Textílie z ľanu ako klenot pre pokožku

Textílie z ľanu ako klenot pre pokožku

Ľan má charakter jednoročných rastlín s blahodarnými účinkami na naše zdravie a krásu. Ponúkajú sa nám rozšírené možnosti využitia, ako napr. v zdravovede, v kuchyni či v textilnom priemysle. Na jeho vysokých, štíhlych stonkách sa vynímajú modré kvietky. Zo zelených častí ľanu sa pri náročných technologických opatreniach získavajú textilné vlákna. O ich kvalitách nám napovedá už samotný spôsob výsadby a pestovania rastliny. Ľan nepodlieha chemickým úpravám. Pri starostlivosti oň sa nevyužívajú ani pesticídy.

Hlavné výhody ľanových textílií

Čím je taký cenný pre naše zdravie?

Tkaniny z ľanu patria k drahším, ale zato k jedným z najekologickejších vôbec. S týmto prírodným vláknom sa spája sila a odolnosť, pričom jeho životnosť sa používaním neskracuje. Akoby naň čas nemal vplyv? A nielen to! Ľan priťahuje len minimum prachu. Poznáme ho aj podľa uhladeného jemného povrchu s miernym masážnym účinkom.

Samotné vlákna v sebe ukrývajú antioxidanty, čím sú vhodné pre každý typ pokožky, no najmä pre suchú a podráždenú. Kombinácia antiseptických vlastností a vyšší podiel selénu a kremíka vo vláknach sa spolupodieľa na likvidovaní baktérií a plesní. Tento netoxický materiál odieva množstvo bábätiek, alergikov, ekzematikov a všetkých, čo chcú, aby ich pokožka aj pod vrstvami oblečenia dýchala.

Pozri aj: Voskové obrúsky sú stále populárnejšie! Ako si ich vyrobiť doma?

Bubulakovo Ľan s viskózou Palms digital print

Zdroj: Bubulakovo.sk

Navyše ľan ako textília absorbuje a dokonale odvádza vlhkosť. Dobre vsakuje pot, čo oceníme najmä v jarných a letných mesiacoch. Dostupný na sklade je už teraz v modernom online e-shope s látkami a galantériou Bubulákovo, vkusne doplnený o rady a inšpiratívne nápady!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní