Skvelé tipy, ako zakomponovať televízor do priestoru

Život bez televízora si mnohí nevedia predstaviť, je to skrátka súčasť takmer každej domácnosti. Správne umiestnenie televízora je však výzva. Ako pristupovať k dizajnu obývačky, aby televízor nepôsobil rušivo a zároveň si dobre plnil svoj účel? Tu sú naše tipy.

Kam umiestniť televízor?

Základným pravidlom pri umiestnení televízora je, že pri pohľade na obrazovku by mali byť vaše oči v rovnakom bode ako je stred obrazovky. V prípade potreby upravte uhol televízora, tak aby bolo pozeranie obľúbených programov pohodlné.

Pozri aj: Jeseň môže prísť aj do vašej spálne.

Na stenu

Či už máte väčšiu alebo menšiu obývačku, tento priestor by mal pôsobiť vzdušne, komfortne a vôbec nie preplnene. Miesto ušetríte jednoducho tak, že na stenu namontujete držiak na televízor a ten naň zavesíte. Využitie stien uvoľní priestor na podlahe, kam môžete dať nábytok.

Odporúčame: 

Nad krb

Práve krb je často centrom pozornosti a vyníma sa v strede obývačky. Stred je tiež prirodzeným miestom pre umiestnenie televízora. Ak sa chcete zabávať na obľúbených komédiách a inokedy si vychutnať relax pri tlejúcom ohni, televízor umiestnite nad krb. 

Do rohu

V menších obývačkách je veľakrát jediným voľným miestom roh. Namiesto stolíka stavte na otočný stojan na TV, ktorý vám pri sledovaní možní upraviť uhol televízora podľa potreby. Ak momentálne nesledujte film alebo seriál, jednoducho ho otočíte späť do pôvodnej polohy.

Do audio-video skrinky

Ak k televízoru potrebujete pripojiť audio systém, hernú konzolu, DVD prehrávač a set-top box, na toľko káblov budete potrebovať viac než len stojan. Siahnite po audio-video skrinke, ktorá bude ladiť s ostatným nábytkom a ukryje všetky káble.

Ako spraviť televízor menej nápadným?

Chcete, aby televízor nebol v centre pozornosti? Stavte na tenký TV s minimalistickým rámom, ktorý zaberá málo miesta a nebude na seba lákať všetky pohľady. Šikovným trikom je aj natretie steny na tmavo. Tmavo modrá, teplá sivá alebo čierna pôsobia mäkšie a umožnia televízoru nenápadne zapadnúť do okolia.

Ak neobľubujete tmavé steny, môžete siahnuť po policiach alebo knižnici a umiestnite ich vedľa televízora. Upriamia na seba časť pozornosti.

 

umiestnenie televízie v obývačke

Zdroj: freepik.com

Ako usporiadať nábytok v obývačke?

Ponechajte dostatok priestoru medzi televízorom a sedačkou i pohovkami. Táto vzdialenosť by mala byť 2 až 5-krát väčšia, ako je šírka obrazovky.

Ak túžite miestnosť opticky zväčšiť, natrite steny svetlými farbami a pohrajte sa so svietidlami. Pridaním dekoratívnych zrkadlových a lesklých prvkov vytvoríte ilúziu hĺbky.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE