Ako na vlasy, ktoré nadmerne padajú

Ako na vlasy, ktoré nadmerne padajú

Po zimnom období, sú podobne ako po lete, naše vlasy oslabené. Kým v lete im robí zlú službu horúce počasie a slaná voda, ktoré vlasy vysušujú. V zime máme oslabenejší organizmus, sme náchylnejší na virózy, čo sa prejavuje aj na zhoršenom stave pleti, nechtov a vlasov. V jarnom období je preto vhodné vlasom dopriať väčšiu pozornosť a „napumpovať“ ich výživou.

Virózy ovplyvňujú kvalitu vlasov

Nie je vôbec výnimočným javom, že po zimných virózach začnú vlasy viac vypadávať a v prípade dlhotrvajúcich, ťažších viróz môže dôjsť aj k úplnej výmene vlasov. Je to veľmi nepríjemný jav, no väčšinou len dočasný. V takom prípade treba vsadiť na doplnenie potrebných vitamínov, minerálov a ďalších výživných látok výživovými doplnkami, dávať si pozor na stravu a prijímať čo najviac rozmanitej stravy zameranej na zeleninu a kvalitné mäso. Rovnako je potrebné vybrať správnu vlasovú kozmetiku, ktorá vlasy zbytočne nezaťažuje, naopak, dodá im výživu.

Pozri aj: Legendárna ALPA: Jej mentolová receptúra postaví na nohy každého

vlasová kozmetika LUNA

Zdroj: Alpa

Konopný olej je zázrak z prírody

Určite ste už počuli o blahodarných účinkoch konopného oleja. Tento olej má neskutočné výživové hodnoty, obsahuje tie najpotrebnejšie minerály, vitamíny a látky, ktoré sú pre organizmus viac, než priaznivé. Konopný olej má silné protizápalové účinky a významný vplyv na kvalitu ľudskej pokožky. Vypadávanie vlasov je spôsobené práve oslabením vlasovej pokožky a vlasových korienkov, čo môže byť následkom zápalových procesov v tele. Je preto dôležité priniesť účinok konopného oleja priamo na pokožku vlasov a ku korienkom.

Akú starostlivosť o nadmerne padajúce vlasy zvoliť?

Vlasová kozmetika LUNA s výťažkom z konopných semien je určená pre vlasy, ktoré nadmerne padajú, sú veľmi suché, oslabené a bez lesku. Starostlivosť o takéto vlasy je vhodné doplniť konopnou vlasovou vodou. Po umytí šampónom ju nanášate praktickým aplikátorom priamo na pokožku hlavy, ku korienkom, rovnomerne po celom povrchu. Následne prstami vmasírujte do pokožky hlavy. Tejto masáži sa venujte aspoň tri minúty, nech dôjde ku kvalitnému prekrveniu pokožky, čím sa výživné látky lepšie dostanú tam, kam je to potrebné. Takýmto spôsobom sa staráte priamo o vlasový folikul, ktorý môže trpieť zápalom, je oslabený a preto z neho vlas vypadáva. Tak, ako sa staráme o pokožku tváre a tela, je potrebné dbať aj na starostlivosť pokožky hlavy. Odmenou nám budú krásne, zdravé a lesklé vlasy.

Vlasovú kozmetiku LUNA nájdete v predajniach 101 Drogerie, Teta a Metro.

Viac info aj na www.alpa.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní