Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť!

Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť!

Dezodoranty sa už dávnejšie stali našou každodennou súčasťou. Áno, používame ich každý jeden deň len preto, aby sme sa zbavili potu v podpazuší, respektíve, aby sme prekryli zápach, ktorý v tejto oblasti vzniká. Aj napriek tomu, že ho používame bežne, existujú určité chyby, ktoré robíme, keď tento prípravok používame. Odborníci jasne hovoria, že častokrát dezodoranty nepoužívame správne a tým sa oberáme o ich žiadané účinky.

Ako ste na tom s používaním takéhoto prípravku vy? Aplikujete ho vo viacerých vrstvách? Používate ho v správnom čase? Existuje rozdiel medzi dezodorantom a antiperspirantom?

Zlý výber prípravku proti poteniu

Začneme tým, že nie každý pozná rozdiel medzi antiperspirantom a dezodorantom. Dermatológovia upozorňujú na základný rozdiel medzi nimi, a to je ten, že antiperspiranty znižujú pot a dezodoranty znižujú zápach.

V antiperspirantoch sú zväčša obsiahnuté soli hliníka, ktoré sa viažu na proteíny v potných žľazách. Vytvárajú tak akúsi zátku, ktorá dočasne zmierni produkciu potu. Dezodoranty obsahujú prísady, ktoré ničia niektoré baktérie prispievajúce k rozvoju telesného pachu – ten takýmto spôsobom maskujú.

Odporúčame: Časté mýty o zdravej výžive: Tu je 10 prípadov, kedy je pravda inde!

ako si vybrať dezodorant

Zdroj: Shutterstock®

Aplikácia po oholení

Mali by ste byť opatrní v prípade, že chcete dezodorant aplikovať na čerstvo oholenú pokožku podpazušia. Pokožka môže byť podráždená a dezodoranty môžu toto podráždenie ešte umocniť. Hlavne v prípade, keď je v nich obsiahnutý alkohol.

Vrstvenie dezodorantu

Vrstviť môžete riasenku alebo pleťovú starostlivosť či oblečenie. Rozhodne nie dezodoranty či antiperspiranty. Podľa odborníkov všetky tieto prípravky zamerané na boj s potením alebo telesným zápachom fungujú najlepšie len vtedy, keď sú aplikované na suchú a čistú pokožku, aby mohli priľnúť priamo k povrchu.

Používanie dezodorantov ráno

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia platí, že dezodoranty by sa mali po správnosti do podpazušia aplikovať večer, pred spaním. Potné kanály sú počas noci menej aktívne, v podpazuší tak vzniká menej potu, vďaka čomu sú dezodoranty oveľa účinnejšie. Pot im tak nebráni v absorpcii do pokožky a rovnako ani lepšiemu pôsobeniu.

Zaujme ťa: Môže byť jednostranná strava škodlivá? Pozor na nevyváženosť!

Melem tuhé dezodoranty

Zdroj: Redakcia TvojeZDRAVIE.sk

Používanie nesprávneho produktu

Pri výbere dezodorantu je potrebné vziať do úvahy mnoho faktorov. Predovšetkým typ pokožky a zároveň aj kožné problémy či citlivosť pokožky. Niektoré dezodoranty s vyšším obsahom alkoholu môžu dráždiť citlivý typ pokožky a rovnako nepríjemné môžu byť aj dezodoranty s vonnými prísadami.

To však neplatí v prípade Melem dezodorantov, ktoré nájdete v predaji na pretelo.sk. Tieto dezodoranty obsahujú prírodné zložky, ako sú esenciálne oleje z rôznych rastlín a na druhej strane neobsahujú parabény, alkohol a ani soli hliníka. Okrem dezodorantov v spreji nájdete v ponuke aj guľôčkový (tekutý) dezodorant či dezodorant vo forme tuhej tyčinky (tuhý stick). Okrem dezodorantu so vzácnymi olejmi môžete siahnuť po dezodorantoch s obsahom ružového oleja, oleja zo slamienky alebo s obsahom ryžového oleja. Ktorému dáte prednosť a bude vašim parťákom počas leta?

Celú ponuku Melem dezodorantov nájdete na pretelo.sk.

- MELEM dezodoranty
1 z 3
Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť! - TvojeZdravie.sk
Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť! - TvojeZdravie.sk
Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť! - TvojeZdravie.sk

Zdroj: Redakcia TvojeZDRAVIE.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní