Starostlivosť o psov: Vystačia si len s tým, čo denne dostávajú?

Starostlivosť o psov: Vystačia si len s tým, čo denne dostávajú?

Len tak si veselo pobehuje okolo vás a vrtí chvostíkom od radosti, že vás vidí a že ste pri ňom. Stačí len jediný pohľad do jeho nevinných očí a vaše srdce sa rázom roztopí. Nevyžaduje si od vás nič, len misku granúl, prechádzku a hranie sa. Hádzanie loptičky je ten najlepší spôsob, ako ho zabaviť a rozveseliť. Psík je ten najvernejší priateľ, ktorý vás ráno prebúdza oblizovaním vašej ruky, ktorá vám len tak visí z postele. Je to váš terapeut, ktorý vás dokáže stále vypočuť. Keď je vám najťažšie, môžete sa s nim „pomazliť“. Psík je verným priateľom, ktorý vás nezradí a neodíde od vás.

„Niet na svete lepšieho psychiatra, než je šteňa oblizujúce vám tvár.“ (Ben Williams)

Je vaším verným priateľom, ale aj „parťákom“ do dažďa. No z času na čas ani váš štvornohý priateľ nemusí mať najlepší deň. Síce vás nevyhreší, keď prídete domov neskoro, no rázom vám dokáže dať najavo, že s ním niečo nie je v poriadku. Nezjedená miska granúl, nechuť hrať sa a aportovať – to sú prvé signály toho,  že mu niečo chýba. Doprajte mu okrem lásky aj niečo viac!

čo u psov nepodceňovať

Zdroj: Shutterstock®

Čo treba vedieť v rámci starostlivosti o psíka?

Keď si zaobstaráte psíka, treba si uvedomiť, že je to na dlhú dobu a nie len na krátky čas. Nie je to len hračka, ktorú môžete vyhodiť, keď sa s ňou pohráte a prestane vás baviť. So psíkom do domácnosti prichádzajú aj starosti a záväzky. Venčenie, kúpanie, strihanie pazúrikov, veterinárna starostlivosť – to vás určite neminie. No okrem toho treba štvornohého kamaráta aj nakŕmiť. Nezabúdajte však ani na fakt, že aj naše domáce zvieratá potrebujú pre svoj správny rast a vývoj minerály a vitamíny. Tie im môžete dopĺňať prostredníctvom stravy. Všetky zložky sú väčšinou obsiahnuté v granulách, hlavne v tých kvalitnejších. Keď už sme teda načrtli vitamíny a minerály, tak zo všetkých najviac psíci potrebujú vitamín C, vitamíny skupiny B, aminokyseliny a kolagén.

V súvislosti s kolagénom veterinárna lekárka MVDr. Monika Jajčišinová uvádza, že vo veterinárnej medicíne existuje široká škála výrobkov, ktoré obsahujú kolagén a svoje využitie nájdu ako podporná liečba pri problémoch s pohybovým aparátom. Kĺbová výživa pre psov obvykle obsahuje viacero zložiek, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a jednou z nich je aj kolagén II. typu, ktorý sa podieľa na pevnosti, odolnosti a pružnosti kĺbovej chrupavky.

„Naša Glorinka mala problém so zadnými labkami a mala už problém s dlhými prechádzkami, no po užívaní kolagénu sa jej výrazne polepšilo a opäť môžeme chodiť spolu veselo von.” Chovateľka Adrianka

Ako vplýva kolagén na domácich miláčikov?

Kolagén je najhojnejším proteínom vo všetkých živých bytostiach a tvorí približne 30 % tela vášho domáceho miláčika. Je to stavebný prvok kostí, kože, svalov, šliach a väzov. Nachádza sa tiež v tráviacom trakte a zohráva dôležitú úlohu ako štrukturálny proteín a spojivové tkanivo.

Ak by sme to mali rozmeniť na drobné, tak rovnako ako ľudia, tak aj psy sú náchylné na bolesti kĺbov, problémy s trávením, vypadávanie srsti a s pribúdajúcimi rokmi sa tieto problémy môžu zhoršovať. Ak chcete týmto problémom predísť, mali by ste svojmu domácemu miláčikovi do stravy zaradiť kolagén pre psy.

Incapet kolagén je vyrábaný jedinečnou metódou – hydrolýzou, pri ktorej si zachováva svoju štruktúru podobnú kolagénu, ktorý sa prirodzene nachádza v tele zvieraťa. Ide o Bio-Aktívny kolagén, ktorý je využívaný a absorbovaný telom zvieraťa v maximálnej možnej miere. „Ako doplnok stravy si svoje využitie nájde hlavne u zvierat so zvýšenou pohybovou aktivitou, prípadne s chronickým ochorením kĺbov, no rovnako ho vieme suplementovať aj preventívne“ dodáva MVDr. Monika Jajčišinová (veterinárna lekárka). Dlhodobé výhody užívania kolagénu možno pozorovať pri pravidelnom príjme kolagénu. Celkovo môžeme povedať, že váš domáci miláčik sa vám určite poďakuje za zavedenie kolagénu do jedálnička.

Kolagén má množstvo skvelých benefitov pre zvieratá, ktoré sa oplatí poznať a rovnako aj vyskúšať. Recenzie na Incapet Collagen hovoria za všetko – psíkom pomáha a nielen im, ale aj ďalším štvornohým stvoreniam. „Beky je fenka v zrelom veku a začali sa u nej prejavovať problémy s kĺbmi a chôdzou. Odmietala aportovať, čo miluje najviac zo všetkého. Odkedy užíva Incapet znovu ožila, zlepšila sa jej mobilita a znovu šťastne behá” uzatvára manažérka Zdenka.

Neprehliadni: Vplyv vitamínu C na zdravie: Na čo ho vôbec potrebujeme?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní