RECEPT: Bujón s medvedím cesnakom – skvelý nielen do polievok

RECEPT: Bujón s medvedím cesnakom – skvelý nielen do polievok

Jar je obdobím, kedy je ideálne zájsť si na prechádzku mimo prašné cesty a nazbierať si aj medvedí cesnak. Medvedí cesnak totižto patrí k tým rastlinám, ktoré boli obdarené liečivými účinkami. Podobne ako klasický cesnak, tak aj tento medvedí má výraznú chuť a vôňu, ktorá z každého pokrmu spraví hotové kulinárske umenie. Čo je famózne, tak medvedí cesnak obsahuje množstvo zložiek, ktoré sú nápomocné pri zmierňovaní bolesti hlavy či pri poruchách trávenia. Medvedí cesnak tiež znižuje vysoký krvný tlak a hladinu cholesterolu v organizme, posilňuje imunitný systém, má detoxikačné a protizápalové účinky. S vymenovaním účinkov by sme mohli pokračovať, no namiesto toho si poďte spolu s nami pripraviť bujón s medvedím cesnakom.

Tento bujón predstavuje skvelú formu, ako zachovať čerstvosť medvedieho cesnaku a vychutnávať si ho v polievke alebo inom jedle, počas celého roka. Tak neváhajte a pripravte si aj vy bujónové kocky, na výrobu ktorých potrebujete len 2 základné suroviny. Samozrejme tou základnou je medvedí cesnak.

Odporúčame: Zdravá desiata i olovrant – vhodná do školy, práce i doma v karanténe

domáci bujón s medvedím cesnakom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na domáci bujón budete potrebovať:

  • medvedí cesnak
  • vodu

Najskôr si poriadne umyjeme medvedí cesnak a následne ho nasekáme. Ak chcete, môžete ho vložiť do mixéra a rozmixovať čiastočne alebo úplne na kašu. Takto rozmixovaným cesnakom naplníme formu na ľad a zalejeme vodou.

Formu na ľad dáme do mrazničky a necháme „bujón“ zamraziť. Vďaka tejto forme spracovania si budete môcť bujón vychutnať kedykoľvek počas roka, keď sezóna medvedieho cesnaku skončí. Poprípade si tento „bujón“ môžete ešte vylepšiť a môžete ho okoreniť podľa vlastnej chuti. Potom však dávajte pozor, aby ste nemali až moc prekorenené jedlá!

Pozri aj: Ako žiť zdravšie? Vyskúšajte tieto rýchle nízkosacharidové recepty


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní