Pracujete z domu? Takto môžete zlepšiť postoj tela pri sedení

Pracujete z domu? Takto môžete zlepšiť postoj tela pri sedení

Mnohí z nás si zvykli pracovať online a pracovať z domu. Takáto práca má svoje veľké plusy, no na druhej strane má aj nevýhody. Jednou z nich je, že sa minimalizuje pohyb, ktorý sme v práci museli vykonávať. Inak povedané, doma celý deň sedíte. Nesprávne niekoľko hodinové sedenie môže viesť k bolestiam chrbtice či hlavy.

Pracuje sa vám dobre a pohodlne na vašej stoličke? Nie je príliš tvrdá? Nezačne vás po chvíli bolieť chrbát? Každá nepríjemnosť vzniknutá pri práci vedie k zníženiu produktivity, pretože sa nedokážete plne koncentrovať. Napadlo vám niekedy, že vašu pracovnú stoličku môžete vymeniť? Nie za inú stoličku, ale za sedací vak!

Prečo by ste mali vymeniť pracovnú stoličku za sedací vak?

1. Lepšie držanie tela

Nie všetky sedacie vaky majú tvar neforemného veľkého štvorca. Mnohé sú navrhnuté a vyrobené do podoby, ktorá podporuje chrbát počas sedenia. S lepším držaním tela neprichádza bolesť, a teda sa budete môcť pri práci plne venovať tomu, čomu potrebujete.

Pozri aj: Aké sú účinky ľanového oleja? Tu je 5 dôvodov, prečo ho používať!

2. Väčší relax

Keď sa necítite psychicky v poriadku, vaše telo spozornie. Ide o psychosomatický jav, kedy vám napríklad stres spôsobí bolesť ramena. Čím lepšie sa psychicky budete cítiť, tým lepší výkon podáte. Práca na sedacom vaku vám prináša viac pohody a relaxu než sedenie na tvrdej stoličke. Sedacie vaky patria vo všeobecnosti medzi najpohodlnejšie miesta na sedenie.

3. Možnosť presúvania

Sedací vak si môžete presunúť kdekoľvek potrebujete. Už sa nedokážete sústrediť v kuchyni, v spálni či v pracovni? Vezmite sedací vak a choďte pracovať napríklad do obývačky. Výhodou sedacích vakov je práve ich jednoduchá premiestniteľnosť.

Práca na sedacom vaku je skutočne zážitkom. Možno zistíte, že po prvýkrát vám práca ide skutočne od ruky a máte z nej radosť.

Neprehliadni: Strava pri cukrovke – aké zásady dodržiavať a na čo si dávať pozor?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní