Mentálna pohoda sa odvíja aj od detailov - ako sú naše oblečenie a to, ako sa v ňom cítime

Mentálna pohoda sa odvíja aj od detailov - ako sú naše oblečenie a to, ako sa v ňom cítime

Už dávno je známe, že mentálna pohoda a mentálne zdravie je prinajmenšom rovnako dôležité ako to fyzické. Pre celkový stav nášho organizmu je kľúčové, aby sme sa aj v hlave cítili dobre a pozerali sa na svet pozitívne. Mentálna pohoda sa odvíja aj od maličkostí.

Deň či náladu nám dokáže napríklad zlepšiť pekný jarný deň spojený so štýlovým outfitom, ktorý sme si naň vybrali. Náladu a pohodu dokážu vylepšiť pestré, priam až bláznivé farby, ktoré dominujú nášmu oblečeniu.

Pozitívna energia cez oblečenie

Aj cez oblečenie sa dá priniesť určitá pozitívna energia, ktorá zase môže mať priaznivý vplyv na našu mentálnu pohodu. Samozrejme, vždy je to vecou konkrétneho vkusu, no outfit, ktorý je komplet v čiernom, určite prináša odlišnú energiu než svetlé, pestré či dokonca bláznivé kusy oblečenia. Preto áno, pozitívna energia sa dá dosiahnuť aj cez oblečenie. A práve to sú tie maličkosti, ktoré môžu mať na konci dňa priaznivý vplyv na naše celkové mentálne nastavenie.

Pozri aj: Raw strava – na akých princípoch funguje, aké má výhody a nevýhody?

Príjemné farby a pohodu odráža značka Desigual

Určite ste už počuli o španielskej značke oblečenia Desigual, ktorá sa veľmi dobre etablovala aj na slovenskom trhu. Práve pre Desigual je typické bláznivéfarebné oblečenia a doplnky, ktoré zo seba priam vyžarujú pozitívnu energiu. Jednoducho povedané – v portfóliu od Desigual len ťažko nájdete nejaké matné, nevýrazné či tmavé kusy oblečenia. Naopak, k dispozícii sú výrazné a farebné variácie, na ktorých okamžite spočinie oko. Nečudo, že táto značka pochádza práve zo Španielska.

V Stredozemí predsa často oslavujú lásku k životu a užívajú si slnečné dni, čomu prispôsobujú aj farby oblečenia. V horúčave a čiernom oblečení je to na slnku fakt ťažké, aj preto Španieli uprednostňujú svetlejšie farby. Vďaka Desigual si môžete kus Stredozemia dopriať aj na Slovensku. Zvlášť počas teplejších jarných dní či v letných horúčavách naozaj oceníte vzdušné oblečenie so svetlejšími farbami, v ktorom sa budete aj vo vysokých teplotách cítiť príjemnejšie a komfortnejšie. A možno si myšlienkami budete môcť odletieť aj na pobrežie Stredozemného mora do Španielska.

Zaujímavý patchwork

Ako sme už spomínali, výrazné farebné kombinácie môžu skrášliť deň či zlepšiť náladu. Sú to naozaj maličkosti, no ak sa napríklad ráno obliekate do práce a trafíte takýto parádny farebný outfit, môže to naozaj priniesť kúsok úsmevu na pery.

Mimochodom, pre Desigual je typický aj tzv. patchwork, ktorý sa vyskytuje na oblečení či obuvi od tejto značky. Patchwork je veľmi zjednodušene zošívanie kúskov farebných látok tak, aby dali dohromady určitý geometrický vzor. Aj touto technikou sú preslávené produkty od Desigual a prispievajú k tomu, že oblečenie od tejto značky je považované za naozaj, v dobrom slova zmysle, bláznivé a originálne.

Pozri tiež: Čakanková káva - vyskúšajte ju a objavte jej blahodarné účinky!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní