Mýty o výžive: Je tuk zabijak a raňajky najdôležitejšie jedlo dňa?!

Mýty o výžive: Je tuk zabijak a raňajky najdôležitejšie jedlo dňa?!

Keď chceme začať žiť zdravšie, najčastejšie nám napadne, že nás zachráni len zdravá strava či striedmejšie stravovanie sa. Často slepo veríme i tomu, že keď vysadíme cukor a tuk, kilá pôjdu dole, takpovediac, samé. To však nie sú jediné zavádzajúce informácie, ktorým mylne veríme a riadime sa nimi. Mýty o výžive sú naozaj po celom internete, šíria sa i v časopisoch a v niektorých prípadoch dokonca aj medzi odborníkmi. Aj preto sme pre vás vyhľadali TOP mýty o výžive, ktoré by ste určite mali poznať, ak chcete vedieť ako na zdravší život

Nepravdy o výžive

Viesť zdravší životný štýl sa snažia mnohí z nás. Niektorí z nás chcú schudnúť nejaké to nadbytočné kilo, iných k vedeniu zdravšieho života dohnalo krívajúce zdravie. Aj preto je veľmi dôležité uviesť veci na pravú mieru a oddeliť tak od seba úplné nepravdy, ktoré nám v konečnom dôsledku môžu len a len ublížiť, zavádzajúce polopravdy a napokon tie skutočné fakty. Pozrieme sa pritom na to, čo hovorí veda opierajúca sa o relevantné a dlhoročné štúdie a tiež uznávaní odborníci. Nezabudnite nám v komentároch pod článkom dať vedieť aj to, ktorý z mýtov o výžive vás šokoval najviac alebo nám dajte vedieť, či ste niektorému z nich doteraz slepo verili.

- TOP 7 mýtov o výžive
1 z 7

Raňajky — najdôležitejšie jedlo dňa?

Aký je mýtus? Koľkokrát v živote ste počuli, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa? Podľa vedeckých poznatkov to tak nemusí byť. Niektoré štúdie dokonca tvrdia, že ak raňajky dospelý človek vynechá, môže to viesť k oveľa menšiemu kalorickému príjmu počas celého dňa. V každom prípade by raňajky nemali vynechávať deti vo vývoji.

Aký je fakt? Podľa odborníkov by ste nemali raňajky vynechávať, ak ste na ne zvyknutí a vyhovujú vám. Ak však nemáte vo zvyku raňajkovať a jete o niečo neskôr, nenúťte sa do nich.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní