Najkrajšie zámky a hrady na Airbnb, kde môžete stráviť noc alebo dokonca dovolenku

Najkrajšie zámky a hrady na Airbnb, kde môžete stráviť noc alebo dokonca dovolenku
  • 17.04.2024
  • Michaela Kožáková

Európa sa rozprestiera od severnej po východnú pologuľu a je druhým najmenším svetadielom na Zemi. Hoci je veľkosťou porovnateľne menšia, je plná veľkých krajín, ktoré stoja za návštevu, vrátane Spojeného kráľovstva, Talianska, Francúzska, Nemecka a mnohých ďalších.

Od kúpania na talianskom pobreží Amalfi alebo na juhu Francúzska až po prehliadku Buckinghamského paláca v Londýne, v Európe je toho veľa, čo môžete vidieť a robiť. Viete, že okrem jednoduchého prechádzania sa cez palácové chodby môžete v nich skutočne zažiť noc (alebo dve)?

Každý sa chce na dovolenke cítiť ako kráľovná alebo kráľ – a verte tomu alebo nie, tento sen je dosiahnuteľný. Cez Airbnb sú k dispozícii desiatky zámkov a hradov, v ktorých si môžete rezervovať pobyt. Mnohé z týchto nehnuteľností ponúkajú luxusné ubytovanie, moderné vybavenie a historické pozemky.

Či už sa chcete stratiť v chodbách anglickej stavby alebo si leňošiť pri bazéne na zámku v Taliansku, tieto zámky a hrady sú ako z rozprávkovej knihy. Poďte sa s nami pozrieť na najkrajšie z nich.  A možno nájdete inšpiráciu pre vašu ďalšiu dovolenku a vymeníte klasické dovolenkové destinácie za niečo trochu netradičné - hradné ubytovanie.

Neprehliadni: Dovolenka v dome na strome - nezabudnuteľný zážitok v objatí prírody

Najkrajšie zámky Airbnb v Európe

Európske hrady a zámky sú ikonickými pamiatkami histórie. Návštevou týchto pôsobivých pamiatok sa môžeme dozvedieť veľa o minulosti, napríklad o tom, ako boli postavené, kto v nich žil a aké dôležité udalosti sa odohrali za ich múrmi.

Vedeli ste, že v Európe je dnes viac ako 10 000 zámkov, hradov a zrúcanín? Medzi tie najkrajšie patrí napríklad Neuschwanstein v Nemecku, náš rozprávkový Bojnický zámok, Bran v Rumunsku či Chambord vo Francúzsku.

Majitelia niektorých zámkov, hradov a kaštieľov sa rozhodli ponúknuť autentický a jedinečný zážitok i ostatným. Prostredníctvom webovej služby Airbnb ponúkajú na prenájom izby a priestory v týchto historických stavbách. Za niekoľko stoviek či tisíc eur alebo dolárov môžete stráviť noc na neuveriteľných miestach. Ktoré sú tie najkrajšie zámky na Airbnb ubytovania?

Zámok v Škótsku

Zdroj: INSTAGRAM/yasminrrossi

Dollarbeg, Škótsko

Ak chcete ochutnať bývanie v historickom zámku, no v modernejšom štýle, tento škótsky zámok je pre vás ten pravý. Impozantný zámok Dollarbeg, jedna z posledných stavieb v gotickom barónskom štýle svojho druhu, pochádza z 19. storočia, je obklopený trojhektárovými nedotknutými záhradami a malebným lesom. Malé skupiny alebo páry, ktoré navštívia Škótsko, si môžu rezervovať luxusný apartmán.

Tento škótsky hrad, zámok má ideálnu polohu na objavovanie centrálneho Škótska, s pohodlným prístupom do Edinburghu, Glasgowa, Stirlingu, Perthu, Gleneagles a St. Andrews. V okruhu 1 hodiny jazdy autom je viac ako 30 golfových ihrísk a veľa príležitostí na prechádzky po kopcoch, rybolov a cyklistiku. Cena za noc sa pohybuje od 161 dolárov.

Warmatowice Sienkiewiczowskie

Zdroj: INSTAGRAM/zamki_w_polsce

Warmatowice Sienkiewiczowskie, Poľsko

Je zriedkavé nájsť ružový zámok. Toto historické miesto nachádzajúce sa v oblasti Legnica v Poľsku je zriadené skôr ako B&B než ako typický zámok Airbnb a hostitelia bývajú na prízemí. Prenajmite si niektorú z piatich dvojlôžkových izieb pokrytých tradičnou tapetou, každá s vlastnou súkromnou modernou kúpeľňou. V prízemí sa nachádza veľká zasadacia miestnosť s obrovskou terasou, ktorá je pre vaše vlastné použitie, ako aj biliardová miestnosť. Prvé poschodie hradu je súkromné, kde bývajú majitelia.

Táto nehnuteľnosť je skutočným zážitkom pre milovníkov zvierat. V krásnom súkromnom lese môžete vidieť psov, mačky, vtáky, daniele a ďalšie lesné zvieratá. Noc v tomto čarovnom zámku vás bude stáť od 418 dolárov.

Pozri aj: Luxusné dobrodrodružstvo na vlastnej koži: TOTO je najdrahšie safari na svete

Zámok vo Francúzsku

Zdroj: INSTAGRAM/chateaudetourreau

Château de Tourreau, Francúzsko

Château de Tourreau sa nachádza v blízkosti provensálskeho „zlatého trojuholníka“ (Avignon, St Rémy a Aix-en-Provence) a bol zrekonštruovaný, aby odrážal jeho pôvod z 18. storočia. Izby majú úžasné vysoké stropy a dostatok prirodzeného svetla, sofistikované zariadenie a dokonca je tu aj kaplnka. Hostia môžu využívať aj domáce kino, kryté basketbalové ihrisko a posilňovňu. Existuje nekonečné množstvo možností pre vonkajšie aktivity – veľký bazén, tenisový kurt, krásna záhrada, dlhý jedálenský stôl pre veselú spoločenskú večeru, volejbalové ihriská.

Keď sa brány zatvoria, ocitnete sa vo svojom vlastnom svete, vo svete legiend a histórie, ako keby ste boli v starobylom kráľovskom paláci, ktorého novým privilegovaným kráľom ste boli. A koľko stojí noc na tomto krásnom mieste? 4294 dolárov.

Zámok Třebešice

Zdroj: INSTAGRAM/zamek_trebesice

Třebešice, Česká republika

Tento malý renesančný vidiecky zámok s vlastnou domácou farmou, ktorý sa nachádza pár kilometrov od Kutnej Hory, vyzerá ako z časopisu a je ako stvorený pre vášnivých čitateľov. K dispozícii je neuveriteľná domáca knižnica a záhrady sú ideálnym miestom na čítanie. Farebná výzdoba a jedinečné umenie prezentované v celom tomto zámku z neho robia skvelé miesto pre príjemný pobyt v strednej Európe.

Zaujme Ťa: Modré zóny - poznáme ich 9 tipov na dhovekosť! Takto sa dožijete 100 rokov v dobrej kondícii.

Anglický hrad

Zdroj: INSTAGRAM/tales_of_castle_eden

Zámok Eden, Anglicko

Tento elegantný anglický hrad je ideálny pre veľké rodiny, ktoré chcú zažiť skutočné dobrodružstvo. Je plný histórie (bol postavený na začiatku 17. storočia) a je obklopený množstvom zelene. Privíta vás nádherné schodisko a niekoľko útulných krbov v celom zámku. Zaujímavosťou je neuveriteľný žalár so železnými bránami

Užite si hru na klavíri, biliard alebo si vychutnajte čas vo vonkajšej vírivke. K dispozícii je tiež formálna jedáleň, ktorá pojme až 32 hostí, čo je ideálne na oslavu špeciálnych príležitostí vo veľkom štýle. Za noc v tomto zámku zaplatíte 2095 dolárov.

Írsky zámok

Zdroj: INSTAGRAM/redmondridgeback

Zámok Wilton, Írsko

Všetci milovnívi Írska, zbystrite pozornosť. V pôvabnej dedinke Bree leží romantický hrad Wilton z 19. storočia. V interiéri dominujú tehlové steny, majestátne lustre, drevené podlahy a štýlové tapety. Tento nie tak skromný príbytok, v ktorom sa nachádza sedem spální, šesť a pol kúpeľa, elegantné obývacie priestory, kompletne vybavená kuchyňa a slnečná jedáleň, má dostatok priestoru pre každého. Vstúpte do upraveného exteriéru a budete ohromení krásou írskej krajiny. Suma za noc v tomto zámku sa pohybuje od 1288 dolárov.

Zámok v Taliansku

Zdroj: INSTAGRAM/castellodiferrano

Il Castello di Ferrano, Taliansko

Fascinuje vás film Pod toskánskym slnkom? Snívate o tom, že si zopakujete dobrodružstvá herečky Diane Lane v čarovnom talianskom regióne? Zarezervujte si noc v tomto nádhernom zámku s tradičným toskánskym dizajnom a typickým šarmom a doprajte si dovolenku svojich snov. Okrem útulnej spálne, kúpeľne, vkusne zariadeného obytného priestoru a kuchyne máte prístup do čarovnej prírody, kde sa môžete ponoriť do krásy prírody. Noc na tomto zámku vás vyjde od 107 dolárov.

- Anketa

STRÁVILI BY STE NOC NA ZÁMKU?

Odpovedalo 24 ľudí  

Znie to lákavo, ale preferujem hotel alebo penzión
13%
Dala by som sa veru nahovoriť
67%
Možno áno
21%

Zdroj foto: INSTAGRAM/alexiaprivitera_, INSTAGRAM/spacerzintencja


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní