Hľadáte osvedčený liek na akné? Skúste tajnú zbraň dermatológov!

Hľadáte osvedčený liek na akné? Skúste tajnú zbraň dermatológov!

Akné je najrozšírenejším ochorením kože na svete a štatistiky ukazujú, že drvivá väčšina ľudí niekedy v živote zažije, čo to je akné na vlastnej koži. Preto sa mnohí obracajú na internet a hľadajú osvedčený liek na akné a my sme ho pre vás hľadali tiež. Zistili sme, že dermatológovia majú tajnú zbraň, na ktorú v prípade liečby tohto kožného problému nedajú dopustiť. Jeho meno je hamamel virgínsky.

Čo je hamamel virgínsky?

Hamamel virgínsky je ker, ktorý je špecifický svojimi zvláštnymi žltými kvetmi. Jeho pôvod hľadajte v ďalekých končinách Severnej Ameriky a v niektorých častiach Ázie. Produkty s obsahom hamamelu virgínskeho v sebe zväčša majú extrakt z jeho kôry či listov a sľubujú práve boj proti nepríjemnému akné. Hamamel virgínsky je v podstate vhodný pre každého, samozrejme, ak naň nemáte alergiu alebo nemáte vážnu kožnú diagnózu, napríklad ružovku.

Inšpiruj sa: Prečo skúsiť naparovanie pleti? Výhody hovoria samy za seba!

čo je hamamel virgínsky

Zdroj: Shutterstock®

Prírodný boj proti zápalu

Azda najsilnejšou zbraňou hamamelu virgínskeho je jeho protizápalová schopnosť, vďaka ktorej sa môžete rozlúčiť s podráždenou a začervenanou pleťou. To však nie je všetko. Vyrážky na pleti vznikajú potom, čo sa póry upchajú kožným mazom. Práve prebytočný kožný maz dokáže hamamel zredukovať, čím prispieva k čistejšej pokožke bez výskytu baktérií. Hamamel je tiež vďačnou zložkou krémov určených na citlivé očné okolie, pretože dokáže sťahovať očný opuch. Nakoniec spomenieme aj to, že hamamel sťahuje otvorené póry a niektorí dokonca veria v jeho omladzujúce účinky.

čo zaberá na akné

Zdroj: Shutterstock®

Kozmetika z hamamelu

Ako so všetkým, tak ani s hamamelom virgínskym a kozmetikou z neho by sa to nemalo preháňať. Odborníci na akné odporúčajú túto aktívnu zložku najmä vtedy, ak bojujete s jemným akné. Ak však trpíte výrazným a rozšíreným akné, hamamel vám môže uškodiť a pokožku vysušiť úplne. Ak budete siahať po kozmetike s hamamelom, vyberajte si naozaj pozorne. Produkt by nemal obsahovať alkohol, ktorý tiež veľmi vysušuje. Mal by byť skôr hydratačný a na prírodnej báze, čo napovedá, že takúto kozmetiku možno zohnať v lekárňach a v bio obchodoch.

Pozri aj: Ako odhaliť zápal v tele? Spravia to za nás listy tejto známej rastliny!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní