Imunita podľa horoskopu: Čo dokáže podporiť naše zdravie? (2.časť)

Imunita podľa horoskopu: Čo dokáže podporiť naše zdravie? (2.časť)

Studené zimné počasie sa nevyhýba najmä chrípkam či prechladnutiam. Vírusové ochorenia tak  dávajú aj v tomto čase našej imunite poriadne zabrať.

Ak občas radi nahliadnete do horoskopov a charakteristík jednotlivých znamení zverokruhu zistíte, že niektoré znamenia môžu byť na isté choroby či orgány tela náchylnejšie, ako tie druhé. Rovnako sa z nich vieme dozvedieť aj to, čím našu imunitu podporiť. V pokračovaní článku o imunite podľa horoskopu si predstavíme druhú polovicu znamení zverokruhu a poradíme vám, ako vašu imunitu opäť nakopnúť.

Znamenie Váh

Toto váhavé znamenie býva väčšinu roka pomerne v dobrej kondícii a vážnejšie choroby sa mu vyhýbajú. Ak už majú s niečím problém, najčastejšie ide o močový mechúr a obličky. Prevenciou voči týmto problémom je najmä pravidelný pitný režim a časté vyprázdňovanie močového mechúra. Vhodnou prevenciou sú brusnice a iné drobné bobuľové plody ako napríklad aj čučoriedky. Ideálne čerstvé, no aj extrakty z nich, v tabletovej či práškovej forme, majú dostatočné množstvo aktívnych látok, ktoré môžu pomôcť. 

Odporúčame: Sen všetkých zamestnávateľov: Tu sú najlepší zamestnanci podľa znamenia zverokruhu

zdravá strava

Zdroj: Shutterstock®

Znamenie Škorpióna

Škorpióni sú veľmi životaschopní a radi prežívajú život naplno. Azda aj to môže v niektorých prípadoch spôsobiť, že medzi ich najcitlivejšiu telesnú oblasť patria pohlavné orgány, ktoré sú náchylnejšie na rôzne infekcie, nevynímajúc ani tie sexuálne prenosné. Ženská časť Škorpiónov často bojuje aj s bolestivou menštruáciou. Počas menštruácie je organizmus prirodzene oslabený, rovnako ako aj obranné systémy našej imunity. Nezabúdajte preto v tomto období zvýšiť príjem potravín s obsahom železa (špenát, hrášok, fazuľa, šošovica či hrach), ale aj vitamíny zo skupín B, C a D, či minerály ako zinok a selén.

Znamenie Strelca

Strelcov často trápia problémy s dýchaním a ich citlivou oblasťou sú pľúca. Imunitu dýchacích ciest možno podporiť najmä všeliekom, ktorým je cesnak. Ide o skutočný zázrak na podporu imunity a je to aj silný antioxidant. Cesnak je mimoriadne vhodný aj na podporu normálnej funkcie dýchacieho systému, bezproblémovú činnosť srdca, cievnej sústavy či pečene.

Znamenie Kozorožca

Ľudia narodení v znamení Kozorožca sa často dožívajú vysokého veku. Vírusové ochorenia postihujú zvyčajne mladšie ročníky, ktoré bojujú najmä s klasickým prechladnutím. Ak ste už skúsili arzenál tipov, ktoré však nepriniesli želaný účinok, dajte šancu paprike a pálivým papričkám. Sú totiž zdrojom vitamínu C a betakaroténu. Navyše, ide o prírodné antibiotikum a antioxidant, ktorý vašu imunitu posilní v čase, kedy to budete potrebovať najviac.

Pozri aj: Diéta podľa znamenia horoskopu – l. časť

zelenina

Zdroj: Shutterstock®

Znamenie Vodnára

Sezónne ochorenia ich zvyčajne obchádzajú, často však bojujú najmä s časťami nôh – nevzhľadné kŕčové žily, poruchy krvného obehu či nepríjemné kŕče v lýtkach a svaloch. Správny chod svalov zabezpečí najmä dostatok horčíka, ktorý nájdete v rade dôležitých potravín ako orechy, špenát,  strukoviny, kapusta či v zelenom šaláte.

Znamenie Rýb

Rybám zima rozhodne neprospieva a toto znamenie je azda najviac náchylné na prechladnutie. Večne studené nohy a ruky a zimomriavky po celom tele. Oslabenú imunitu je potrebné nakopnúť dávkou správnych vitamínov a živín, ktoré dajú váš organizmus opäť do poriadku. Siahnite po bylinkách ako napríklad šípky, ktoré v sebe ukrývajú vysoký podiel vitamínov C, A, ale aj B. Výborne poslúži aj nádchovník, ktorý možno ľahko pestovať aj doma.

Neprehliadni: Diéta podľa znamenia horoskopu – 2. časť


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Elena Švachová 25.01.22 21:53

karma
109.00

"Večne studené nohy a ruky" - to som presne ja, RYBA :-D

  • 0
Odpovedať

Emma Nakls 04.04.23 15:12

EN
karma
-1.00

mate nejake osvedcene vitaminy na podporu imunity? myslim ze by sa mi v tomto obdobi celkom zisli

  • 0
Odpovedať

Zuz Kosle 11.04.23 13:49

ZK
karma
-1.00

ja si kupujem stale nejake ine, na mojalekaren ich maju take mnozstvo ze je problem jedny vybrat

  • 0
Odpovedať

Ban Hul 16.04.23 13:25

BH
karma
-1.00

osvedcene ani nemam, popravde som este asi nemala kupene rovnake

  • 0
Odpovedať

Linda Nijkl 19.04.23 14:38

LN
karma
-1.00

zvyknem si na pdoporu imunity kupovat produkty od GREENFOOD NUTRITION, bezne su dostupne cez mojalekaren

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní