Ideálna pracovná desiata diabetika: Čím v office zahnať hlad?

Ideálna pracovná desiata diabetika: Čím v office zahnať hlad?

Ak ste vo svete cukrovkárov novým členom, môže byť pre vás mätúce, čo môžete a nemôžete zjesť. Prioritou číslo jeden je pre vás udržanie hladiny cukru v krvi v norme a zároveň zahnanie hladu. Preto by ste mali mať po ruke v práci vždy nejaké pochutiny vhodné pre cukrovkárov. Ako vyzerá ideálna pracovná desiata diabetika?

Čo mať vždy na pamäti?

Pred tým, než si povieme, ako by mala vyzerať vhodná desiata diabetika, povedzme si niekoľko užitočných rád priamo od diabetológov. Desiata by mala obsahovať niečo medzi 10 a 20 gramami sacharidov a tiež by mala byť zdrojom bielkovín (6 – 7 gramov) a vlákniny (2 – 3 gramy). Z praktického hľadiska by to malo byť niečo, čo sa dá prihriať alebo sa dá jesť studené.

Tipy na desiatu diabetikov

1 z 5

Fazuľky edamame

Pripravte si do práce malú misku edamame fazuliek na pare a posoľte ich kvalitnou hrubozrnnou soľou. Postačí naozaj málo a vy máte vynikajúci snack plný živín. Edamame sú bohaté na vlákninu a bielkoviny, nehovoriac o tom, že chutia skvele. Ak ste fanúšikom štipľavých jedál, pridajte drvené čili.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní