Prečo používať prírodné dezodoranty? Čo obsahujú a čo nie?

Prečo používať prírodné dezodoranty? Čo obsahujú a čo nie?

Dezodoranty patria k tým produktom, ktoré používame všetci. Dokonca by sa dalo povedať, že mnohí sme na nich závislí rovnako ako na vzduchu, ktorý dýchame. Dezodoranty nám totižto pomáhajú udržať telesný zápach, takpovediac, na uzde. A nielen telesný zápach, ale dokonca nám pomáhajú udržať pod kontrolou aj samotné potenie (v niektorých prípadoch). No na druhej strane by sa dalo povedať, že nie všetky dezodoranty či antiperspiranty sú pre nás vhodné. Vybrať si správny, ktorý bude spĺňať naše požiadavky, môže byť neľahká úloha, pri ktorej sa poriadne zapotíme. Je totižto dôležité vedieť, čo dezodoranty obsahujú. Zväčša ide o hliníkové soli, ktoré pri dlhodobom používaní môžu spôsobiť podráždenie pokožky v podpazuší alebo môžu vytvoriť žlté fľaky na oblečení.

Potenie je spôsob, akým naše telo reguluje svoju telesnú teplotu a vylučuje všetky toxíny z tela, čo je nesmierne dôležité. No napriek tomu, že je to prirodzená reakcia nášho tela, my sa snažíme robiť všetko preto, aby sme sa nepotili, pretože pot spôsobuje nepríjemný zápach. Treba si však uvedomiť, že pot je len zmes soli a vody, ktorá sa vyplavuje na povrch. Pot nie je to, čo smrdí. To, čo vytvára ten obávaný zápach sú baktérie nachádzajúce sa na povrchu našej pokožky. Túto reakciu však môžete ľahko zmierniť, a to prostredníctvom prírodných dezodorantov. Čo takéto dezodoranty obsahujú a čo nie?

Pozri aj: Domáci telový peeling s mandľami: Potešenie pre celé telo!

v čom sú lepšie prírodné dezodoranty

Zdroj: https://www.instagram.com/p/CDtKk5EnVAU/

Hydratácia na prvom mieste?

Oblasť v podpazuší patrí medzi tie citlivejšie miesta na našom tele. Práve preto by sme mali byť pri starostlivosti o túto oblasť obzvlášť jemné a mali by sme k nemu pristupovať s láskou. To znamená, že by sme nemali zabúdať na hydratáciu podpazušia prostredníctvom správnych prípravkov. Prírodné dezodoranty obsahujú zvlhčovacie zložky, ako je bambucké maslo alebo kokosový olej.

Hydratácia je v tomto prípade nesmierne dôležitá, pretože hydratačné zložky pomáhajú predchádzať podráždeniu pokožky, ktoré môže byť obzvlášť v tejto oblasti nepríjemné. Keď hovoríme o prírodných dezodorantoch, tak niektoré obsahujú prírodné zložky, ako je hmamel, ktorý pomáha sťahovať póry, a tak chráni pokožku v podpazuší pred nepríjemnými pocitmi.

Nehovoriac o tom, že prírodné dezodoranty sú šetrnejšie k našej prírode a hlavne nie sú testované na zvieratách. Preto, ak sa rozhodnete pre prírodné dezodoranty, tak v podstate podporujete zmenu, ktorá sa týka testovania na zvieratách. Síce je to len malý krok, ale koniec-koncov takéto malé kroky prispejú k veľkým zmenám v priebehu času (aj keď rokov).

čo obsahujú prírodné dezodoranty

Zdroj: instagram.com/bioruzask

Prírodné dezodoranty sú „postavené“ na správnych zložkách

Čo je štandardom v dnešnej dobe? Chemikálie, ktorými sú naplnené bežné dezodoranty a antiperspiranty? V bežných prípravkoch, ktoré majú zabrániť poteniu sa nachádza veľké množstvo chemikálií, ktoré sú častokrát toxické. Vo veľkých množstvách sa používa napríklad oxid kremičitý, ktorý dokáže absorbovať vlhkosť na pokožke, no ak to vezmeme z druhého konca, tak sa častokrát spája aj s rakovinou. Tiež môžeme hovoriť o parabenoch obsiahnutých v bežných dezodorantoch, ktoré sú spájané s mnohými zdravotnými problémami.

Základom prírodných dezodorantov sú v podstate 3 zložky – sóda bikarbóna, ktorá pomáha neutralizovať zápach a absorbovať vlhkosť bez upchávania pórov. Kokosový olej alebo iné prírodné zvlhčovadlo, ktoré zabraňuje podráždeniu pokožky a zároveň pôsobí antimikrobiálne a v poslednom rade éterické oleje, ktoré zanechávajú pokožku sviežu.

prírodné dezodoranty We Love The Planet

Zdroj: instagram.com/bioruzask

We love the planet!

Dezodoranty môžu mať rôznu podobu. Môžu byť tuhé vo forme tyčinky, ale môžu byť aj krémové. A je len na vás, aký typ prírodného dezodorantu si vyberiete. Značka We love the planet pri tvorbe prírodných dezodorantov myslela aj na tých najnáročnejších zákazníkov. Medzi dezodorantmi nájdete tie, ktoré obsahujú jedlú sódu, ale aj také, ktorú sódu neobsahujú. Treba si však uvedomiť, že sóda sa nenachádza na prvých priečkach v zložení dezodorantu, preto nedochádza k vysúšaniu pokožky v oblasti podpazušia. Medzi dezodorantami nájdete aj tie, ktoré majú vegánske zloženie, preto si na svoje prídu úplne všetci.

Tuhé dezodoranty v papierovej tube obsahujú organický kokosový olej, ktorý má hydratačné účinky, upokojuje pokožku a zároveň predchádza jej podráždeniu. Okrem kokosového oleja obsahujú včelí vosk, ktorý sa používa predovšetkým na zabezpečenie konzistencie dezodorantu, ale aj pre jeho hydratačné a chladivé účinky. Jedlá sóda pôsobí ako pohlcovač vlhkosti a triglyceridy rovnako výborne hydratujú a regenerujú pokožku. V poslednom rade tieto tuhé dezodoranty obsahujú kukuričný škrob, ktorý zachytáva pot a vytvára zamatovo hebký pocit v podpazuší.

Krémové dezodoranty v plechovke majú podobné zloženie ako tuhé dezodoranty. Líšia sa však v tom, že tieto krémové naviac obsahujú ľubovníkový olej, ktorý má protizápalové a antibakteriálne účinky, zároveň pôsobí upokojujúco.

Bio prírodné dezodoranty We love the planet si môžete zakúpiť na bioruza.sk.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní